ULUSLARARASI ODTÜ ROBOT GÜNLERİ

Doğa Okulları Ankara Kampüsleri’nin de desteklediği "Uluslararası ODTÜ Robot Günleri" 7000 katılımcıyı ağırlamaya hazırlanıyor.

ETİKETLER : uluslararası robot günleri , odtü , Doğa Okulları Ankara Kampüsleri , teknoloji , kongre merkezi , Bilkent , TOBB , Hacettepe , Ankara Üniversiteleri

Doğa Okulları Ankara Kampüsleri, Ankara'nın önemli üniversiteleri ile işbirliği yapmaya devam ediyor. Doğa Okulları; Bilkent, TOBB, Hacettepe, Ankara Üniversiteleri ile işbirliği önemli bir organizasyona imza atıyor.

Türkiye’nin uluslararası ilk robot organizasyonu olan Uluslararası ODTÜ Robot Günleri Türkiye ve dünyadan gelen robot meraklılarını bir araya getiriyor. Mühendislik sektör temsilcileri’nin de katılacağı  büyük organizasyonu Doğa Okulları Ankara Kampüsleri de destekliyor. 5-6 Mart tarihlerinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe robot tutkunları katılıyor.

Robotları ve teknolojilerini tanıtmak ve robot dünyasına ilgi duyanları bir araya getirmeyi hedefleyen büyük organizasyonda yerli ve yabancı yarışmacılar; mini sumo, çoklu sumo, arama kurtarma, labirent çözen, çizgi izleyen, çöp toplayan ve serbest kategorilerde yarışacak. Doğa Okulları Ankara Kampüsleri öğrencilerinin de özel davetli olarak katılacağı organizasyonda teknoloji tutkunları unutamayacakları deneyimler yaşayacaklar.

ODTÜ Robot Topluluğu

ODTÜ Robot Topluluğu Türkiye'nin ilk robot topluluğudur. ODTÜ Robot Topluluğu TÜBİTAK Bilim ve Teknik dergisiyle beraber yürütülen "Her üniversiteye bir robot topluluğu" hareketiyle birlikte ülkemizde robot teknolojisi bilincinin oluşmasında pek çok faaliyete imza atmıştır.

Türkiye Zeka Vakfı işbirliğiyle Türkiye'nin ilk robot organizasyonu olan ODTÜ Robot Günleri'ni düzenlemiştir. 2005 yılında TÜBİTAK'ın düzenlediği İlk Formula-G Güneş Enerjili Araba Yarışı'nda Birincilik Kupasını MEŞ-e adlı güneş arabasıyla ODTÜ müzesine taşımıştır. 2007'de TÜBİTAK'ın ilk kez düzenlediği Hidrojen Enerjili Araba yarışı HidroMobil'e de yaptıkları HidroAktif adlı araçla katılan ODTÜ Robot Topluluğu, bu aracıyla Başkent Kupası 1.'liği, Final 3.'lüğü ve “Aküsüz Araba Tasarımı” ile Özgün Tasarım ve Yerli Katkı Ödülü'nü elde etti. Folmula-G 2007' ye bir önceki seneki aracı, ODTÜ-TEK, ile katılan ODTÜ Robot Topluluğu, Başkent Kupası 1.'liğine ve Final 4.'lüğüne ulaştı.

Yurtiçinde elde ettiği başarılarına ek olarak ODTÜ Robot Topluluğu Mayıs 2008'de İspanya'da Spain Robotics Competition'da kazandığı 3.'lük ve Nisan 2008'de Avusturya'da düzenlenen Robot Challenge'da kazandığı çeyrek final başarılarıyla yurtdışında da önemli başarılara imza atmıştır.

ULUSLARARASI ODTÜ ROBOT GÜNLERİ