ÜNYE KAMPÜSÜ ERASMUS+ PROGRAMI İÇİN İSPANYA'DA

Ünye Kampüsü Ortaokulu Erasmus+ Programı okullar arası stratejik ortaklıklar (KA219) faaliyeti kapsamında yürütülen ‘’My future World’’ adlı projenin ilk hareketliliği Türkiye, İtalya, Norveç ve Estonya’nın katılımıyla İspanya’nın Granada şehrinde gerçekleştirdi.

ETİKETLER : ab projeleri , ispanya , erasmus , ünye doğa koleji , doğa koleji ab projeleri koordinatörlüğü

Projenin 1. ulus ötesi toplantısında proje ortakları arasında ilk tanışma gerçekleşti ve projenin yürütülmesine ilişkin kararlar alındı. Ulus ötesi toplantıların dışında proje ev sahibi ülke (İspanya) tarafından Granada’nın tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Proje kapsamında İspanya dışında proje ortağı olan ülkelere sırasıyla Norveç, İtalya ve Estonya’ya hareketlilikler düzenlenecek. 2 yıl sürecek olan projenin amaçları arasında değişen okul müfredatlarının Avrupa standartlarına çıkarmak, öğrencilerin öğrenme becerilerine ve ihtiyaçlarına yönelik düzenlenmesine bir öneri getirmenin yanı sıra, kültürel etkileşim sağlamak, öğrencilerin İngilizceye yatkınlıklarını ve meraklarını artırmak farklı aksanları duyarak kendilerini geliştirmek ve yabancı dile maruz kalıp  dil gelişimlerini desteklemektir.

Bu kapsamda 16-22 Nisan 2018 tarihleri arasında ilk öğrenci hareketliliği Norveç’in Mosjoen şehrine  düzenlenecek olup, Ünye Doğa Ortaokulundan 5 öğrencimiz katılım sağlayacaktır. Proje kapsamında öğrenciler gidilecek ülkenin belirleyeceği öğrenci ve aileleriyle kalarak o ülkenin kültürü ve yaşam tarzına dair fikir edinmiş olacaklar. Bunun yanı sıra, öğrencilerimiz ev sahibi okulda 1 hafta boyunca proje ortağı ülkelerden katılan öğrencilerle birlikte eğitim ve aktiviteler gerçekleştirecekler