URFODU BİLİM YARIŞMASINDA DOĞA ÖĞRENCİLERİNDEN 3 ALTIN, 1 BRONZ MADALYA

Moskova'da düzenlenen 14’üncü Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması'nda Türkiye'yİ temsil eden öğrencilerimiz matematik, biyoloji ve coğrafya alanlarında 3 altın ve 1 bronz madalya kazandı.

ETİKETLER : urfodu , proje başarısı , uluslararası başarı , Irmak Ustaalioğlu , Mert Ali Şahin , Mert Civa , üsküdar doğa , Eray Ataman , ortaokul projesi

14’üncü Urfodu Uluslararası Bilim Temelleri Bilgi Yarışması, Moskova’da düzenlendi. Yarışmaya Türkiye’den katılan Üsküdar kampüsü ortaokul öğrencilerimizden Irmak Ustaalioğlu, Mert Ali Şahin, Mert Civa ve Eray Ataman matematik, biyoloji ve coğrafya alanlarında 3 altın ve 1bronz madalya kazandı. Yarışmaya üç yıldır katılan ve çeşitli dereceler alan öğrenciler, yarışmaya, öğretmenlerinin desteğiyle düzenlenen etüt programları ve sıkı çalışmayla altı ayda hazırlandı.

Moskova'da düzenlenen 2017-2018 eğitim döneminde tüm etaplarda dünya genelinde 2 bin 360 okul ve 463 bin 524 öğrencinin katıldığı yarışmada finale kalan öğrencilerimiz, ülkelerine 3 birincilik ve 1 ikincilik ödülüyle döndü.

Yarışmada, Irmak Ustaalioğlu matematik, Mert Civa coğrafya, Mert Ali Şahin biyoloji alanında altın, Eray Ataman ise biyoloji alanında bronz madalyaya layık görüldü. Yarışmaya giderken dereceyle döneceklerini bildiklerini dile getiren öğrenciler, uluslararası bir bilgi yarışmasında ülkelerini temsil etmenin, Türk bayrağının göndere çekilmesinin ve İstiklal Marşı okunmasının mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.