Haber ve Etkinlikler

VEX ROBOTICS İSTANBUL COMPETITION

İstanbul'da gerçekleşen VEX Robotics Competition Lise Kategorisinde 13 Robotik takımı ile yarıştık. Turnuva şampiyonluğu dahil bir çok ödülün sahibi olan öğrencilerimizi tebrik ederiz.


Doğa Koleji, toplam 42 takımın katılımıyla İstanbul'da gerçekleşen VEX Robotics Competition Lise Kategorisinde 13 Robotik takımı ile yarıştı.

Finalde Doğa Koleji Ankara Çukurambar Kampüsü 86840M Maschinellkraft takımı ve Doğa Koleji Sarıyer Kampüsü 18416S Alfatech ittifaklarıyla birlikte çok zorlu bir mücadele gerçekleştirdi. 

Doğa Koleji Ankara Çukurambar Kampüsü 86840M Maschinellkraft takımı 42 takım arasında Turnuva Şampiyonu oldu. Çukurambar Kampüsü 86840M Maschinellkraft takımı bu yıl 2. şampiyonluğuna ulaşarak başarılarına bir yenisini daha ekledi. Doğa Koleji Tuzla Kampüsü 34111A Zynthify takımımız Energy Award’ın sahibi oldu. 



Doğa Koleji Teknoloji Dersleri Bölüm Başkanı Reşit Şafak Gedik, öğrenme süreçlerinin sadece derste görülenle kalmaması gerektiğini, öğrencilerinin proje, etkinlik ve turnuvalarla mühendislik, problem çözme, analitik düşünme, takım çalışması vb. yeteneklerini uygulayarak, yaparak geliştirmenin en önemli amaçlarından biri olduğunu ve takımlarının bir sonraki amacının VEX Ulusal Turnuvasında şampiyon olarak ülkemizi Amerika’da temsil etmek olduğunu belirtti.




 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL