YALOVA KAMPÜSÜMÜZ "ATLAS: All Together Learning At School" PROJESİ KAPSAMINDA KATILIMCI 5 ÜLKEYİ AĞIRLADI

Erasmus+ Projesi kapsamında planlanan 6. Proje toplantısı katılan 5 ülkeyle Doğa Koleji Yalova Kampüsü'nde başarıyla gerçekleştirildi.

ETİKETLER : ab projeleri , eu project in turkey , erasmus , atlas project , yalova doğa koleji

"ATLAS: All Together Learning At School" isimli Erasmus + programlarından Ana Eylem 2 (KA2) Yenilik ve İyi Uygulamaların Değişimi için İşbirliği kapsamında olan 3 yıl süreyle devam eden ve College Gaucelm Faidit (Fransa) tarafından koordine edilen Avrupa Birliği projesini  ülkemizde Doğa Koleji Yalova Kampüsü Anadolu ve Fen Lisesi ortak olarak yürütüyor.

Proje kapsamında, 5-9 Kasım 2018 tarihleri arasında Fransa, İspanya, Polonya, İtalya ve Portekiz olan ortak ülkelerinden öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Plickers ve Quizizz gibi açık eğitim kaynaklarını sınıf ortamında nasıl kullanabilecekleri hakkında uygulamalı egitimler verilmiş ve örnek uygulamalar yapıldı. Hafta boyunca farklı ülkelerden öğrencilerle ortaklaşa yürütülen bu faaliyetler, hem dil becerilerinin gelişmesine katkı sağlamış hem de takım çalışması, problem çözme becerisi, liderlik, sunum becerisi gibi kabiliyetlerini ortaya koyma imkanı sundu. Proje toplantısı, 9 Kasım akşamı, sertifika töreni ile sona erdi. Ayrıca hafta içinde Bursa ve İstanbul'daki dünyaca ünlü tarihi ve turistik yerler ile Yalova'daki Termal, Yürüyen Köşk, Kâğıt Müzesi'ne geziler düzenlenerek misafir öğrenciler sosyal ve kültürel ortamlarda da ağırlandı.

Yalova'da bulundukları süre içinde, proje ortaklarına Doğa Koleji Yalova Kampüsü Anadolu ve Fen Lisesi öğrenci ve öğretmenleri en güzel şekilde ev sahipliği yaptı. Yalovamız'ı ve ülkemizi en güzel şekilde temsil ederek, kendilerine verilen görevleri başarıyla gerçekleştirdi.

Proje Ortakları

Fransa: College Gaucelm Faidit (Koordinatör)
Türkiye: Özel Yalovava Doğa Anadolu ve Fen Lisesi
İtalya: Istituto San Giovanni Bosco