YENİ SİSTEME DÜNDEN HAZIRIZ

Doğa Okulu yeni sistem için tüm hazırlıklarını tamamladı. BETT fuarında Dünya’nın “En İnovatif Okul” ödülünü alan Doğa Koleji, eğitimin doğasında olan değişim ve gelişime paralel olarak kendini en hızlı şekilde yenileyen okul.

ETİKETLER : En İnovatif Okul , yeni sistem

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, temel eğitimden ortaöğretim geçişte uygulanacak yeni modeli açıkladı. Açıklanan modele göre, orta vadede çoktan seçmeli testler yerine açık uçlu klasik yazılı sınavlar yapılması hedefleniyor. Uzun vade de öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesinde eğitim sürecinin yanında, sosyal, sanatsal, sportif etkinliklerini de değerlendirmek amaçlanıyor.

Sürecin Değerlendirilmesini Önemsiyoruz!

Öğrencilerimizin başarısının anlık performansa dayalı olarak değil, geniş bir zaman dilimine yayılarak değerlendirilmesini değerli buluyoruz. Eğitimin doğasında olan değişim ve gelişim bizim Doğa’mızda da var! Yeni sisteme uygun olarak tüm hazırlıklarımız tamdır ve sınav takvimimiz hazır... Öğrencilerimizin hem kaliteli eğitim alabilmesi ve hem de yeni sistemde başarılı olması temel hedefimiz...

Eğitim Koçlarımız Başarı İçin Var!

Eğitim koçluğu sistemimizle öğrenci, öğretmen, aile ve okul arasındaki ilişki güçlendiriyoruz. Dolayısıyla sistem ne olursa olsun başarı kaçınılmaz oluyor. Çünkü her sınav eğitim koçlarımız tarafından analiz ediliyor ve her öğrencinin bireysel gelişimlerini takip ediyoruz.

Öğrencilerimizin Cevapsız Sorusu Kalmıyor!

Öğrencilerimizi merkezi yazılı sınavlarına etkili bir şekilde hazırlıyoruz. Ortalama 2 haftada bir (Türkçe – Matematik, Fen ve Teknoloji – İngilizce, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük – Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) merkezi yazılılara hazırlık sınavları yapıyoruz. Soru bankalarımızdaki tüm soruların video çözümlerine öğrencilerimiz Edusoft üzerinden dilediği zaman ulaşabiliyor. Merkezi Yazılı Sınavlardaki soruların video çözümleri sınavın yapıldığı akşam EDUSOFT üzerinden yayınlıyoruz. Böylece öğrencimizin kafasında cevabı olmayan soru bırakmıyoruz.

Uluslararası Ölçme ve Değerlendirme Yöntemlerini Eğitimimizin Bir Parçası Haline Getirdik!

PISA, TIMSS gibi uluslararası ölçme ve değerlendirme kriterlerini esas alarak öğrencilerimizi sadece sınavlara değil hayata hazırlıyoruz. Test usulü sınavlarla öğrencilerimizi değerlendirmeyi yeterli görmüyor, açık uçlu, boşluk doldurmalı, eşleştirmeli vb. soru tipleriyle farklı nitelikleri ölçüyoruz. Böylece;

• Girişimci ve insiyatif kullanan,
  • Öğrenmeyi öğrenen,
  • Sosyal ve medeni becerilere sahip,
  • Kendi dilinde ve yabancı dilde iletişim ve kendini ifade etme yetisi yüksek,
  • Akademik ve teknolojik açıdan yeterli,
  • Dijital ihtiyaçlarını karşılayabilen,
  • Eleştirel düşünme becerisi gelişmiş, bir nesil yetiştiriyoruz.