YÜZLERCE DOĞA ÖĞRENCİSİ YARATICI YAZARLIK FESTİVALİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

Doğa Kolejinin Antalya’da 4’üncüsünü düzenlediği Yaratıcı Yazarlık Festivali’ne yüzlerde genç yazar adayı katıldı. Festivalin bu yılki onur konuğu Yalvaç Ural’dı. Genç yazar adayları başta Yalvaç Ural olmak üzere festivalin eğitimci yazarlarından okuma ve yazmaya dair önemli bilgiler edindi.

ETİKETLER : yaratıcı yazarlık , yazarlık festivali , kitap fuarı antalya , ortaokul festival , yalvaç ural , antalya festival , türkçe eğitimi , doğa koleji ortaokul eğitimi

Doğa Kolejinin bu yıl Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlediği Yaratıcı Yazarlık Festivali’nde yüzlerce Doğalı öğrenci ile Türkiye’nin önde gelen eğitimci yazarları bir araya geldi. Dört gün süren festival boyunca genç yazar adayları, yaratıcı yazma üzerine dersler aldı. Öğrencilerimiz, yazarlarımızla yaptıkları atölye çalışmalarında duygu ve düşüncelerini serbest bırakırken yazarlarımızın seminerlerinde zihinlerinde yeni dünyaların kapılarını araladılar. Onur Konuğumuz Yalvaç Ural da bu çalıştaylarda onları yalnız bırakmadı. Festival, yalnızca yazma ve okumanın önemine değinmekle kalmadı; öğrencilerin grup çalışmalarında sosyal yönlerinin de gelişmesine  katkı sağladı..

"İşte Hikâyeler O Zaman Kapınızı Çalar"

Festivalde her gün altı saatlik yaratıcı yazma derslerinin yanında kültürel aktiviteler de vardı. “Haritada Kaybolmak” ve “Kraliçeyi Kurtarmak” kitaplarının yazarı Vladimir Tumanov, video konferansla Doğalı öğrencilere seslendi. Kitaplar, yazmak ve okumak üzerine konuşan Tumanov “Yalnızca kendinize ait deneyimler, yalnızca kendi yaşadığınız şehir, kendi yaşadığınız zaman size yetmiyorsa ne olacak? İşte hikâyeler o zaman kapınızı çalar. Hikâyeler diğer insanların deneyimlerini edinmemizi ve hatta hiç olmamış ama belki olabilecek olanı deneyimlememizi, hayal edebilmemizi sağlar.” diyerek yazmanın nasıl bir ihtiyaç olduğundan bahsetti. Öğrencilerimiz “İletişim ve Yazarlık” panelinde Ceren Kerimoğlu, Sabri Ugan ve Uğur Önver’le bir araya gelme imkânı buldu. Yazarlar, yazma ve okumanın başarı hikâyelerinde ne kadar etkili olduğunu ifade etti.

Ardından Onur Konuğumuz Yalvaç UralTürkçe Bölüm Başkanımız Yazar Hurihan Yıldırım Kurtaran ile "Türkiye Geneli 4. Yaratıcı Yazarlık Festivali Kitap Fuarı"nın açılış kurdelesini kesti. Kitap fuarının açılışını sabırsızlıkla bekleyen öğrencilerimiz, tanıştıklarını yazarların kitaplarıyla buluşma ve onları imzalatma mutluluğunu doya doya yaşadı. Coşkuyla geçen fuarın ardından minik yazar adaylarımız Antalya bölgesi beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde yüzme havuzunun keyfini çıkardı. Günü akşam yemeği ve eğlenceyle tamamlayan öğrencilerimiz, büyük bir eğitim organizasyonun içinde yer almanın haklı gururunu yaşadı.

4. Yaratıcı Yazarlık Festivali’nde Görkemli Kapanış Töreni

Yaratıcı Yazarlık Festivali bu yılda sertifika töreniyle sona erdi. Festivalin onur konuğu Yalvaç Ural ve eğitimci yazarlar plaketlerini Doğa Koleji Türkçe Bölüm Başkanı Yazar Hurihan Yıldırım Kurtaran’dan aldılar. Festivali başarıyla tamamlayan öğrenciler ve festivalde görev alan öğretmenler sertifikalarını bölüm başkanımızdan aldılar. Öğrencilerin sosyal bir ortamda yazma becerilerini, Türkiye'nin önemli yazarlarından ders alarak geliştirmelerine olanak sağlanmasının hedeflendiği festival basının yoğun ilgi gösterdiği görkemli bir kapanış töreniyle 3 Mayıs'ta sona erdi.