“CİNSİYET VE IRK EŞİTLİĞİ” AB PROJESİ’NİN ÜÇ HAREKETLİLİĞİNDEN İLKİNİ İTALYA'DA GERÇEKLEŞTİRDİK

13-22 Mart tarihleri arasında İtalya-Roma’da bulunan Liceo Scientifico Statale ‘Sandro Pertini’ okulunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen “FEMALE AND RACIAL EQUALITY EVER” (F.R.E.E.) projesinin ilk hareketliliğine dokuz öğrenci ve iki öğretmenimizle katıldık.

ETİKETLER : ab projeleri , ab projeler koordinatörlüğü , erasmus , doğa okulları ab projeleri , free eu project

ERASMUS + Programı, Ana Eylem 2 – Yenilik ve İyi Uygulama Değişimi için İşbirliği (KA2) kapsamında yapılandırılan “Female and Racial Equality Ever (F.R.E.E.) Cinsiyet ve Irk Eşitliği Projesi”ne dahil olan Doğa Koleji Şişli Bilim Kampüsü Lise öğrencilerimiz, farklı kültürlerle tanışırken, aynı zamanda diğer dünya dillerini tanıma fırsatı buldular. Sandro Pertini’nin okul duvarı ‘Kadına Şiddete Hayır’ sloganıyla boyandı. Öğrencilerimiz “Etrüsk” toplumunda kadının rolü ve sosyal statüsü ile ilgili bir sunumun ardından Necropolis (Ölü şehir) arkeolojik gezisine katıldılar. Performans hazırlıklarından arta kalan zamanda Roma kentindeki önemli yapıtları dolaştılar. Bracciano Gölü’nde Dragon Boat sporunun kurallarını öğrendikten sonra yarışarak eğlenceli zamanlar geçirdiler.

Öğrencilerimiz on gün sonunda etkileyici bir performans sahneye koydular. Bu performansta kendi kültürlerine ait şarkılar söyleyip dans ettiler, cinsiyet ve ırk eşitliği temalı fablları ve masalları uyarlayıp sahnelediler ve şiir okudular. Performansta Ermeni ve Peru göçmen toplulukları da drama ve dans gösterileriyle yer aldı. Performans sonunda öğrencilerimiz evlerinde yapmış oldukları yöresel yemekleri partner ülke öğrenci ve velilerine sundular.

F.R.E.E Projesi, öğrencilerimizi ve toplumu, cinsiyet ve ırklar arası eşitliği sağlamaya, göçmen sorunlarına çözüm bulmaya, teşvik etmeyi amaçlamaktadır. İnsana ve insan haklarına saygı gibi önemli değerleri yaygınlaştırarak cinsiyet eşitliği ve ırksal eşitliği desteklemeyi amaçlamaktadır. Proje kapsamında azınlıklar, etnik gruplar arasında diyalog teşvik edilecek, iyi örnekler geliştirilecektir.