“DOĞALILAR HERKESİ EVRENLE BULUŞTURUYOR” PROJESİNDE MUTLU SON!

Doğa Okulu öğrencilerinin kulüp çalışmaları kapsamında yaptığı 21 tane teleskop “Herkes İçin Bilim” anlayışından yola çıkarak sahipleriyle buluştu.

ETİKETLER : Herkes İçin Bilim , Doğalılar Herkesi Evrenle Buluşturuyor , Doğa Okulu Acıbadem Bilim Kampüsü , Doğa Okulu Projeleri

2013 yaz döneminde Fen ve Fizik zümresi öğretmenleri için düzenlediğimiz Astronomi Çalıştayı sonrası başlayan süreçte okulların açılmasıyla 21 kampüsümüzde teleskop kulüpleri kurularak atölye çalışmalarına başlandı. Öğretmen ve öğrencilerimizin özverili çalışmaları sonucu 114 parçadan oluşan 8 inçlik teleskoplar yapıldı. Fizik kurallarına göre camların aşındırılması, parçaların hassas çalışmalar sonucu bir araya getirilmesi, eğlenceli boyama aşaması ve nihayet gece gözlemleri ardından çalışma tamamlandı. 24 Mart Pazartesi günü Doğa Okulu Acıbadem Bilim Kampüsü'nde yaptıkları teleskoplarla üç boyutlu evrenin kapılarını aralayan öğrencilerimiz devlet okulundaki öğrencilerle bir araya gelerek yaptıkları teleskopları onlara hediye etti.

Yeni projeler, farklı fikirler üretebilen gençler yetiştirme amacında olan Doğa Koleji gerçekleştirdiği ödül töreninde açılış konuşmasını Fen Bölüm Başkanı Ertuğrul Tedik yaptı. Yetenek sizsiniz yarışması 2. si Emre Erdin ve arkadaşım hoş geldin programı sanatçısı Özer Atik finalde sahne aldı. Emre Erdin zekâ küpü çözümü yaparak çalışma ve başarı ilişkisi açısından güzel örnekler sergiledi. Özer Atik güçlü sesi ve yorumuyla piyanosu eşliğinde izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı. Teleskopların sahiplerine toplu olarak hediye edilmesinin ardından, tören konuklarla birlikte toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.