“DOĞA’YA YAZ 3. ULUSAL ÖYKÜ YARIŞMASI” BAŞLADI!

"Işık Kirliliği" konulu Doğa Okulları 3. Doğa'ya Yaz Öykü Yarışması başladı... Son bavuru tarihi 15 Nisan'a kadar uzatıldı.

ETİKETLER : doğaya yaz , öykü yarışması , yarışma , ışık kirliliği , öykü , doğa ve evren

Doğa Okulları'nın Türkiye genelindeki tüm devlet okullarında ve özel okullarda okuyan 4,5,6,7 ve 8. Sınıf öğrencilerine açık, geleneksel ödüllü öykü yarışmasına başvurular başladı. Yarışmanın jürisi ise her yıl olduğu gibi ünlü yazar ve akademisyenlerden oluşuyor.

Türk eğitim sistemine yön vermeye devam eden Doğa Okulları, bu sene üçüncüsünü düzenlediği Doğa’ya Yaz 3. Ulusal Öykü Yarışması ile ülke genelinde binlerce genç yazara kendilerini ifade etme fırsatı sunuyor. Doğa’ya Yaz her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya gündemindeki önemli bir konuya dikkat çekerek öğrencilerinin toplumsal farkındalık kazanmasını sağlayacak. Bu senenin yarışma konusu “Işık Kirliliği”. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, 2015 yılını “Uluslararası Işık ve Işık Temelli Teknolojiler Yılı” olarak ilan etmişti. Işık , günlük hayatımızda yaşamsal bir rol oynar ve 21. yüzyılda disiplinlerarası bir bilimdir. Yüzyıllar boyunca ışık, cinsiyet, yaş ve kültür demeden tüm sınırları aşmış; ek olarak eğitim için de benzersiz bir konu olmuştur. Bu sebeple Doğa’ya Yaz, “ışık”ın hayatımızdaki önemine “ışık kirliliği” konusu ile dikkat çekiyor.

Türkçe dersinin dört temel kazanımlarından biri olan “yazma” ile ilgili kazanımları geliştirmek ve desteklemek, Fen ve Teknoloji bölümü ile disiplinler arası geçiş yapmak, çocukların dünya gündemini takip etmelerini sağlamak ve bu konuda toplumsal farkındalık kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmaya ülkenin dört bir yanından katılım gerçekleşecek. Yarışmaya katılan öyküleri, ünlü yazar ve akademisyenlerden oluşan seçici kurul değerlendirilecek. Dereceye giren finalistler, 9 Mayıs 2016 tarihinde Ataşehir 2 Doğa Okulunda gerçekleşecek ödül töreninde ödüllerini ünlü yazar ve akademisyenlerin elinden alma şansını yaşayacak.

Başvuru ve detaylar için lütfen www.dogayayaz.com adresini ziyaret ediniz. Son başvuru 15 Nisan!