“MATEMATİK HER YERDE” ATÖLYE ÇALIŞMALARI…

Doğa Okulları Matematik Bölümü olarak, günlük hayatta var olan matematiğe dikkat çekmek amacıyla başlattığımız Matematik Her Yerde Atölye Çalışmaları, Doğa Okulları’nın birçok kampüsünde öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

ETİKETLER : Matematik her yerde , proje , atölye , çalışma , matematik

Hayatın temelini oluşturan matematiği vurgulamak, mesleklerin içerisindeki matematiği öğrencilerimize anlatmak, bunu yaparken de meslek seçimlerinde onlara rehberlik yapabilmek adına gerçekleştirdiğimiz proje kapsamında çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirdik.

Çikolata yapım atölyesi, abajur yapım atölyesi, çömlek yapım atölyesi, cam yapım atölyesi, ayakkabı ve tişört tasarım atölyesi gibi birçok atölye çalışmasının yanı sıra, termik santral ve fabrika gezileri gerçekleştirdik. Hastane ziyaretlerinde biyokimya bölümlerinde çeşitli deneyler yaptık. ’Market alış verişini en karlı ve kısa sürede yapan kim olacak?’ yarışmasında keyifli zamanlar geçirdik. Yaptığımız Yoga atölyesi ile hem sınav stresini üzerimizden attık, hem de sporun matematiğini keşfettik.