“NATIONAL SWEATER DAY” İLE KÜRESEL ISINMAYA VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ

Doğa öğrencileri bu yıl da National Sweater Day ile küresel iklim değişikliğine karşı harekete geçti.

ETİKETLER : national sweater day , wwf , küresel ısınma , sera gazları , iklim değişikliği , sosyal sorumluluk , fosil yakıt

Uluslararası çevre örgütü WWF tarafından Kanada’da 7 Şubat 2013 tarihinde ilan edilen “National Sweaters Day” (Ulusal Kazak Günü)’nde Doğa Okulları öğrencileri, Türkiye genelinde okulların açıldığı gün kutlamalarını yaparak ve okula en sevdikleri kazaklarını giyerek geldiler. Bu sayede ısınmaları için gereken enerjinin yakıt tüketimini arttırmak yerine mevsime göre giyinerek de sağlanabileceğini fark ettiler.

Hava sıcaklıklarının artışı, karbondioksit oranının yükselmesi, buzulların erimesi, fırtınaların artması, kuraklık ve çölleşmenin artışı artık herkesin kabulleneceği netlikte iklim değişikliği gerçeğini ortaya çıkarmıştır.

Bilim adamları özellikle son 100 yılda sanayi devriminin tamamlanması, fosil yakıtlarının artması ve atmosfere salınan karbondioksit başta olmak üzere diğer sera gazların artışı nedeniyle sıcaklıkların artışını buzulların erimesini ve birçok meteorolojik ve hidrolojik anomalileri tespit etmiştir. Bu olaylarının hızını arttıran en büyük faktör enerji üretimidir, dolayısıyla dünyaya ve çevreye yapılacak kişisel en güzel yardım enerji tasarrufudur.

Biz Doğa Okulları öğrencileri olarak harekete geçiyor ve küresel ısınma, iklim değişikliğine dikkat çekmek istiyoruz. İşte bu yüzden, Uluslararası Çevre Örgütü WWF tarafından 7 Şubat olarak ilan edilen ‘National Sweater Day etkinliğini 7-10 Şubat tarihleri arasında kutlayarak okullarımıza renkli kazaklarımız ile geldik. Amacımız; ısınmamız için gereken enerjinin yakıt tüketimini arttırmak yerine mevsimine göre giyinmenin önemini herkese farkettirmek. Etkinli kapsamında bir hafta süresince ekoloji derslerimizde, enerji tasarrufu önemi ve küresel ısınma hakkkında bilgi edineceğiz.

Doğayı kurtarmak bizim elimizde ,şimdi seyirci kalmayıp harekete geçme zamanı!!!