Eğitimde Farklılıklar

UYGULAMALI DERSLER

EKOLOJİ EĞİTİMİ

Mutlu Çocuklar Doğa'da Öğreniyor Doğa Konseptli Eğitim Modelimizin en önemli derslerinden biri olan Ekoloji Dersimiz ile öğrencilerimize ekolojik sınıflarda uygulamalı olarak tarım, doğa, çevre konularında eğitim imkanı sunuyoruz. Derslerin en büyük özelliği teoriden çok pratik üzerine kurulu olması. Ekoloji dersi ile “araştıran , geliştiren, sorgulayan, yorumlayan, öğrendiği bilgi üzerine yeni bilgiler kayabilen ve uygun davranışlarla elde ettiği birikimleri kullanabilen bireyler yetiştirmeyi amaçladık.Ekoloji dersi sayesinde öğrenciler doğa ile iç içe bir ortamda doğal hayatı tanıyor, ekmek yapmaktan domates yetiştirmeye kadar birçok pratik beceriye sahip oluyorlar.

Ekoloji Eğitimi; 7 hafta da Tematik Ekolojik Okur-yazarlık ile dönemler temalara ayrıldı ve sınıf bazlı temalar farklılaştırıldı. Bir tema içerisinde teknoloji ile farkındalık, tema (proje) sorgulama, temaya ait deney, data ve istatistiksel verilerin oluşturulması, temaya ait sosyal sorumluluk projesi, konsept aktivite (şenlik), ölçme-değerlendirme öğesi ve dış saha etkinliği ile temaya özgü bilgilendirme kapsamlı bir şekilde yapılıyor. Tematik bazlı işlenen konular tam anlamda öğrencilerin zihinlerinde giriş, gelişme ve sonuç aktiviteleri ile içselleştiriliyor. Doğa Konseptli Eğitim Modelimiz AB tarafından fonlanan ilk eğitim sistemi olarak uluslararası başarı kazandı.

BİNİCİLİK EĞİTİMİ

Türkiye'de Bir İlk; Binicilik Eğitimi İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, öğrencilerini erken yaşlarda binicilikle tanıştırıyor. Üç yaştan itibaren uzman eğitmenler ve çalıştırıcılar tarafından verilen binicilik eğitiminde öğrencilerin eğitimi, yaş gruplarına göre uygun atlarla sağlanırken Doğa Binicilik Kulübü öğrencileri ulusal ve yerel pek çok turnuvadan kupa ve madalyalarla dönüyor.

KIDS ATHLETICS

Kids Athletics Turnuvasıyla Atletizmi Teşvik Ediyoruz Kids Athletics eğitim programı, Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAFF) çalışma grubu tarafından hazırlanıyor. Farklı motor becerileri gruplarına göre ayrılmış mekanlarda takım esasına göre kurgulanmış ve öğrencilere farklı spor branşlarında yeni yarışma türleri sunan Kids Athletics dersleri kapsamında çeşitli yarışmalar düzenleniyor.

TİYATRO ve DRAMA

Tiyatro ve Drama Eğitimi  Her İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencisi Türkiye’nin en kapsamlı, en eğlenceli ve içeriği en zengin drama ve tiyatro dersini alma ayrıcalığına sahiptir. Drama ve tiyatro dersinde yaşadığı deneyimler öğrencilerimize hem kişisel gelişimleri için, hem de sanatsal yeteneklerini geliştirmek için oldukça keyifli ve huzur dolu bir ortam sağlıyor. Öğrencilerimiz alanında uzman drama ve tiyatro eğitimcileri eşliğinde, sistemli bir program kapsamında hem sosyalleşiyor hem de oynayarak öğreniyorlar.

SATRANÇ EĞİTİMİ

Satranç Turnuvalarıyla Yarının Stratejistlerini Yetiştiriyoruz  Anaokulu düzeyinde gerçekleştirdiğimiz satranç dersleri ve öğrencilerimizde satranç sevgisini pekiştirmek için düzenlediğimiz yarışmalar ile minikler satranç ile erken yaşlarda tanışıyor. Satranç öğrenmenin ve bir turnuvada yer almanın zevkini yaşayan anaokulu öğrencilerimiz bu edinimlerinin etkisini ilerleyen yaşlarda analitik ve stratejik düşünme becerilerinde görüyor.