Milliyet-ONLINE EĞİTİME BİLİM AŞISI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Özeren, hibrit eğitim sürecinde fayda üretilmesini iki koşula bağladı: hızlı adaptasyon ve eğitimi özel ürünler ile zenginleştirmek.

ETİKETLER : serhat özeren , basında doğa , online eğitimde bilim , hibrit eğitim
Özeren, İTÜ'nün 248 yıllık birikimini de, "eğitime bilim aşısı" olarak nitelendirdi. Pandemi sürecinin başından bu yana, öğrencilerin mağdur olmaması için tüm atılım ve donanımı sağladıklarını belirten Özeren, yazılımdan içeriğe, yenilenen sistemin kazanımlarını şöyle aktardı:

'Robot değiller"

"Biz bir eğitim kurumuyuz. Öğrencilerimize, sürdürülebilir gelecek bilincini, geleneklerimizle bütünleştirerek aktarıyoruz. Bunu da okul öncesi yaşlardan, liseye uzanan bir yelpazede gerçekleştiriyoruz. Hep dile getirdiğimiz gibi, biz robot yetiştirmiyoruz. Bu nedenle, her türlü sosyal aktivite ile eğitimi destekliyoruz. Kimseyi rakamlara boğmak istemem ama bazılarını dile getirmekte yarar var. Yaklaşık beş milyon testte, 50 milyonun üzerinde soru çözen öğrencilerimize, e-doğa sistemimiz üzerinden 13 milyonun üzerinde içerikle destek verdik. Online satranç turnuvası düzenledik, binlerce veli, çocuklarıyla birlikte katıldı. Yüz yüze eğitim sınırlandı, VRLab uygulaması ile laboratuvarları sanal ortamlar, yapay zeka ile evlere taşıdık. Bütün dünya gibi, önce sağlık anlayışıyla yaşarken, pandemide eğitim aşısını "bilim" olarak kabul ettik ve İTÜ'nün değerlerini öğrencilerimiz ile buluşturduk. Karşılığı, vatanımızın geleceğine evlatlanmızı hazırlamak oluyor. Gurur veren çabamız, gelişerek devam ediyor."