BİLİMİN DOĞASI KOCAELİ'DE HERKESİ BÜYÜLEDİ!

Kodlama&robotik, fen bilimleri ve matematik çalışmalarımız Kocaeli'de muhteşem bir bilim şölenine dönüştü. Bu şölende Doğa Koleji Kocaeli Yahya Kaptan Kampüsü öğrencileri öğrendikleri bilgileri deneylere ve icatlara dönüştürerek ziyaretçilere sergiledi.

ETİKETLER : bilimin doğası , kocaeli doğa , kodlama ve robotik , minecraft edu , 41 burda avm

41 Burda AVM'de gerçekleşen etkinlikte hidrolik kol ve el prototipleri, filtre gözlük ile 3d optik ilüzyon, köpek balığı temalı elektrik düzeneği, denge oyunları, sıvı basıncı ile oluşturulmuş içecek makinesi, casus aynalar, proksinoskop, hareketli çılgın robotlar, maglev treni (manyetik yüksek hızlı tren), hologramlar, optik deneyler, bilimin doğası uygulamaları, bilim insanları çerçeveleri (Einstein, Tesla, Marie Curie), iskelet ve kas sistemi gibi çalışmalar ve çeşitli deneyler geleceğin bilim insanları tarafından heyecanla hayata geçirildi.

Etkinlikte resfebe sergisi, sayı çarkıfeleği, çarpan ağacı oyunu, bölünebilme ağacı işlem oyunu, halka sayı oyunu, dev sudoku, black me, mangala, piramit, 5 nokta, altıgen, şekli tamamla gibi akıl oyunları,  hafıza oyunu ve yer twister’ı gibi aktivitelerden oluşan muhteşem Matematik çalışmaları yapıldı. Fen bilimleri ve matematiğin yanı sıra Kocaeli Yahya Kaptan ve Başiskele Kampüsü öğrencilerinden oluşan kodlama & robotik ekibi gün boyu misafirlere kodlamayı ve robotlarını tanıttı. Ayrıca MineCraft Education yazılımı sayesinde misafirlere dijital olarak Anıtkabir'i gezdirdi.

19 Mayıs ve Milli Mücadele'nin 100. yıl ruhuna uygun olarak hazırlanan sahne programlarında ise her yaştan miniklerimiz performans sergiledi ve izleyicilerden tam not aldı. İlk olarak Kocaeli Yahya Kaptan Ortaokul Öğrencilerinden oluşan Okul Bandosu muhteşem bir gösteri yaptı. Sahne programları tüm öğrencilerimiz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve AVM ziyaretçilerinin de katılımıyla sabah sporu yaparak başladı. Etkinlikte Kocaeli Yahya Kaptan Anaokulu Öğrencileri “Hep Seninleyiz Türkiye” ve “Şarkı Söyle Dans Et” koreografilerini sergilediler.