DOĞA KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ “MINECRAFT ANITKABİR PROJESİ”Nİ HAYATA GEÇİRDİ

Doğa Kolejinin 82 bin öğrencisi, Microsoft Minecraft Education programında hazırlanan “Anıtkabir Projesi” ile bir ilke imza atarak 10 Kasım’da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün istarahatgahı Anıtkabir'i ziyaret etti.

ETİKETLER : anıtkabir , minecraft , 10 kasım haftası , atatürk haftası , minecraft education , dogatech , kodlama ve robotik , eğitim teknolojileri

Cevizlibağ Doğa Koleji Kodlama & Robotik Öğretmeni Serkan Aldanmaz ve 9 ortaokul öğrencisinden oluşan ekip, yaklaşık üç haftalık çalışma sonucunda Minecraft Anıtkabir Projesi’ni hayata geçirdi. Bu proje ile Türkiye'nin dört bir yanından tüm öğrencileri eş zamanlı olarak Atamızı Anıtkabir’de ziyaret etti. Tüm öğrenciler, saat 9’u 5 geçe saygı duruşunda bulundu. Bu sayede Atamız, sanal bir platformda benzeri görülmemiş bir şekilde anılmış oldu.

Proje öğretmeni Serkan AldanmazMinecraft  Anıtkabir Projesi’yle ülkemizde ilk ve tek olmanın gururunu yaşıyoruz” diyerek bu proje ile bir ilke imza attıklarını vurguladı. Proje ekibinde yer alan Doğa Koleji öğrencisi Deniz Daryavuz,Anıtkabir’i ziyaret edemeyen arkadaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz bu projede yer aldığım için çok mutluyum.” dedi.

Kodlama ve Robotik Sadece Ders Değil

Microsoft Minecraft Education programıyla hazırlanan Anıtkabir tasarımı bütün öğretmen ve öğrencilere Kodlama & Robotik dersinin sadece bir dersten ibaret olmadığını ve çok fazla değerler kattığını gösteriyor.

Anıtkabir’i Tüm Öğrenciler Ziyaret Etsin!

Minecraft Education programının amacı, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir’i ziyaret etme imkanı bulamayan öğrencilerin aynı anda 10 Kasım anma törenlerine katılmalarını sağlamak. Atatürk, ilke ve inkılaplarını tüm öğrencilere benimsetmek.