MOSTRATEC BİLİM OLİMPİYATLARI'NDA BAŞARI GELENEĞİ SÜRÜYOR

Bu yıl 35.'si düzenlenen, dünyanın en köklü ve prestijli proje yarışmaları arasında gösterilen Brezilya / MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları'nda, Doğa Koleji öğrencisi Gökçe Kavakyanı, “En Çok Değinilen Proje” ve “Uluslararası En Dikkat Çeken Proje” ödüllerini aldı.

ETİKETLER : bilim , mostratec , dünya ikinciliği , olimpiyat , brezilya , proje , proje başarısı , lise fen projesi , immünoloj , combucha

Her yıl artan sayıda uluslararası proje üreten öğrencilerimiz dünya çapında başarılarıyla bilim dünyasında dikkat çekiyor. Dünyanın en prestijli bilim olimpiyatlarına davet ve kabul alan Doğa Harikaları, bu yıl da uluslararası arenada İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejini ve ülkemizi başarıyla temsil etti. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, Öğrencimiz, immünoloji alanında geliştirdiği, “Yoğurt ve Peynir Yapımında Combucha Mucizesi” projesiyle, yoğurt ve peynir üretiminde yeni bir çağ başlatacak.” dedi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Bostancı Kampüsü öğrencisi Gökçe Kavakyanı, Biyoloji Öğretmeni Mesude Arıyan’ın danışmanlığında “Yoğurt ve Peynir Yapımında Combucha Mucizesi” projesini geliştirdi. Her yıl Brezilya’da gerçekleşen, bu yıl pandemi sebebiyle online düzenlenen MOSTRATEC Bilim Olimpiyatları’nda, Öğrenci Gökçe Kavakyanı’nın projesi, 2 farklı kategoride ödül aldı.

BAŞARISINI ULUSLARARASI PLATFORMA TAŞIDI

“En Çok Değinilen Proje” ve “Uluslararası En Dikkat Çeken Proje” ödüllerini alan Doğa Koleji öğrencisi Gökçe Kavakyanı’nın; geleneksel yöntemler yerine, bağışıklık açısından önemli bir antioksidan olduğu bilinen Combucha mantarı kullanarak yoğurdun ve Combucha peynirinin fermantasyonunu sağladığı belirtildi. Öğrenci, elde ettiği ürünlerin; geleneksel yoğurt ve peynirden daha lezzetli olmasının yanında, besin değerlerinin de yüksek olduğunu tespit etti. Ürünlerin besin olarak kullanıma uygun olduğu, Türk Gıda Kodeksi tarafından onaylanırken, projenin patent başvurusu gerçekleşti.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Okulumuzu ve Türkiye’yi uluslararası arenada başarıyla temsil eden öğrencilerimiz, bu yıl da başarı geleneğini bozmayarak önemli başarılara imza attı. Öğrencilerimiz Biyoloji alanında katılım gösterdikleri MOSTRATEC finallerinde, son 6 yıldır liderliğimizi koruyor” dedi.

DOĞALILAR, GELENEĞİ BOZMADI

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri Biyoloji alanında, MOSTRATEC 2019 finallerinde Dünya 4.lüğü, 2018 finallerinde Dünya 2.liği, 2017 finallerinde Dünya 2.liği ve 4.lüğü, 2016 finallerinde Dünya 2.liği ve 4.lüğü, 2015 finallerinde ise Dünya 1.’liği, 3.lüğü ve 4.lüğü kazanmıştı.