ÖĞRENCİ MECLİSİ BİR DOĞA HARİKASI TÜRK KADINI OLARAK TİMSAL KARABEKİR’İ SEÇTİ

Doğa Okulu Tarih Kulübü, Öğrenci Meclisi ve Doğa Okulları Ankara Tarih Zümresi‘nin ortaklaşa düzenlediği "Dünü Unutma ki Yarına Hakkın Olsun” konulu konferansa katılan Kazım Karabekir Vakfı Kurucusu ve T.B.M.M eski başkanı, Mustafa Kemal’in Atatürk’ün kader ve silah arkadaşı Orgeneral Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir; Doğa Okulu öğrencilerine, velilerine, öğretmenlerine ve personellerine yaşamları boyunca unutamayacakları duygu dolu anlar yaşattı.

ETİKETLER : öğrenci meclisi , timsal karabekir , atatürk , kazım karabekir , doğa harikası , türk kadını , konferans , Doğa Okulu Tarih Kulübü , tarih zümresi

Resmi belgelerle çarpıcı açıklamalarıyla gerçek tarihi kendisini izleyenlere yaşatan Timsal Karabekir, 19.yüzyıldan günümüze dek çarpıtılan, senaryolaştırılan, yeni kuşakları milli ve manevi duygulardan uzaklaştırmaya yönelik çirkin tarihi tehditleri de bir bir ortadan kaldırdı. Timsal Karabekir‘in sunumuyla, Atatürk, Kazım Karabekir ve silah arkadaşlarının çileli ve maceralı yaşam hikayesini, Anadolu’nun düşman işgalinden kurtuluşunun ve Türk insanının cumhuriyete ve bağımsızlığa kavuşmasının nasıl sağlandığını, yaşayarak dinleyen Doğa Kolejliler gözyaşlarını tutamadı. Timsal Karabekir, Atatürk, babamın –Emrindeyim Paşam dediği; zekâsına, askeri ve siyasi dehasına son derece saygı duyduğu, canı gibi sevdiği bir kader ortağıdır, kimse bu iki can yoldaşını karşı karşıya getirip tarihi gerçekleri keyfince çarpıtmasın, gençler Türklüğünüzle, inancınızla gurur duyun, muhtaç olduğunuz kudret Atamızın dediği gibi damarınızdaki asil kanda mevcut; sabırlı, imanlı olun, idealist olun, hedef belirleyin kendinize, çalışmaktan ve mücadeleden yılmayın, her ne yaşarsanız yaşayın ümitsizliğe karamsarlığa kapılmayın, şanlı tarihimizden ve atalarımızdan aldığınız güç sizi istediğiniz yere koşa koşa götürecektir. dedi. Programın sonunda yaşanan duygu selinin yerini Kazım Karabekir’in güftesini yazıp bestelediği Türk Yılmaz Marşı’nın tüm izleyicilerin ayakta hep bir ağızdan söylemesi coşkuya bıraktı.

Konferansın sonunda, Türk tarihine ve eğitimine ömrünü adayan Timsal Karabekir’e üstün hizmetleri anısına Doğa Okulu Öğrenci Meclisi "Bir Doğa Harikası Tarihi Kişilik" ünvanını ve ödülünü verdi. Ödülünü Eryaman Bilim Doğa Anadolu Lisesi Müdürü Murat Yöş’ün elinden alan Timsal Karabekir, -Allah bu bedene ömür verdikçe, son nefesime kadar milletime ve vatanıma hizmetim bitmeyecek, hepiniz bu doğanın mis kokulu, rengarenk çiçeklerisiniz…Doğa Okulu sizleri çok seviyorum, hepinize çok teşekkür ederim. dedi.