Haber ve Etkinlikler

9. GELENEKSEL DOĞA KARİYER GÜNLERİ

Gelenekselleşen Doğa Kariyer Günlerini 45 akademisyen, 28 üniversite, 3 konuk ve 14 Üniversite öğrencisinin katılımı İstanbul, Ankara ve İzmir'de gerçekleştirdik.


Öğrencilerimizin gelecek ve kariyer planlarına destek olmak için, Doğa Koleji Lise Rehberlik Bölümü olarak gelenekselleşen ve bu yıl 9.sunu düzenlediğimiz Doğa Kariyer Günleri bu yıl, İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral İstanbul Kampüsü 7-8 Mart'ta, Doğa Koleji İzmir Buca Kampüsü 19 Mart'ta, Doğa Koleji Ankara İncek Kampüsünde 16 Nisan'da düzenlenerek tamamlandı. Kariyer Günleri'ne bu yıl 45 akademisyen, 28 üniversite, 3 konuk ve 14 Üniversite öğrencisi katıldı.

7 ve 8 Mart 2024 tarihlerinde etkinliğin İstanbul ayağını sayısal ve eşit ağırlık öğrencilerimiz için ayrı günlerde gerçekleşti. Organizasyon İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektör Yrd. Prof. Dr. Gonca Günay Kariyer Konferansı ile başladı. Sonrasında öğrencilerimizin sayısal alanda; Bilgisayar Mühendisliği - Endüstri Mühendisliği - Elektrik-Elektronik Mühendisliği – Mekatronik Mühendisliği, Mimarlık - İçmimarlık - Endüstriyel Tasarım bölümlerinin alanında uzman İstanbul Bilgi Üniversitesi Akademisyenleri ile, Tıp - Diş Hekimliği – Eczacılık - Beslenme ve Diyetetik bölümlerinden Marmara Üniversitesi Akademisyenleri ile, Eşit ağırlık alanında, İşletme – Ekonomi ve Finans – Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik – Yönetim Bilişim Sistemleri-Uluslararası İlişkiler – Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi - Psikoloji-Hukuk bölümleri, Sözel alanlarda ise, İletişim Tasarımı ve yönetimi – Reklamcılık - Radyo TV ve Sinema bölümleri akademisyenleri ile buluşması ile devam etti.

Doğa Kariyer Günlerinin Ege Bölgesi ayağı ise 19 Mart 2024 tarihinde İzmir Buca kampüsünde gerçekleşti. Açılış konferansını “Sürdürülebilir Okuryazarlık” başlığı ile Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Aydemir gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz sayısal kariyer odalarında; Bilgisayar Mühendisliği - Endüstri Mühendisliği - Elektrik-Elektronik Mühendisliği – Mekatronik Mühendisliği Mimarlık Tıp - Beslenme ve Diyetetik Eşit Ağırlık ve Sözel Kariyer Odalarında; Hukuk İç mimarlık ve Çevre Tasarımı İşletme-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yeni Medya ve İletişim-Sinema ve Dijital Medya- Özel Eğitim Öğretmenliği Psikoloji İşletme-Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik-Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümlerinden akademisyenlerle buluştu. Ardından öğrencilerimiz üniversite yetkililerinin yer aldığı stant ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

16 Nisan 2024 tarihinde Ankara ayağını İncek kampüsümüzde gerçekleştirdiğimiz Doğa Kariyer Günleri açılış konuşması ise “Bedenim ve Haklarımın Farkındayım” Dr. Öğr. Üyesi İlknur Hacısoftaoğlu tarafından yapıldı. Öğrencilerimiz Sayısal ve Eşit Ağırlık Bölümlerinden, Mühendislik Fakültesi Mimarlık Fakültesi Tıp-Eczacılık- Diş Hekimliği- Beslenme ve Diyetetik Hukuk İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden (Ekonomi, İşletme, Yönetim Bilişim Sistemleri, Uluslararası Ticaret ve İşletmecilik, Spor Yöneticiliği) Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler-Psikoloji İç mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümleri ile hedefledikleri bölümlerden iki kariyer oturumuna katıldılar.

Öğrenciler çok araştırma görevlisi, öğretim üyesi, profesör ve fakülte dekanlarıyla buluşurken iki oturum arasında bahçede yer alan çardaklarda üniversiteli öğrenci sohbetlerne katıldılar ve bahçede kurulan üniversite stantlarını gezdiler.

Doğa Kariyer Günleri
Doğa Kariyer Günleri'nde öğrencilerimiz meslekleri her yönüyle tanımaya fırsat yakalıyor. Doğru hedefler belirleyerek, kişilik özellikleri, ilgi, yetenek ve becerileri doğrultusunda bilinçli tercihler yapmalarına olanak sağlıyor. Öğrencilerimizi hedefledikleri bölümlerin yüksek öğrenim programlarındaki uzman akademisyenler ile kariyer odalarında bir araya getirdik. Kariyer yolculuğuna dair merak ettikleri soruları alanında yetkin akademisyenlere sordular, üniversite stantlarını gezerek ve üniversite öğrencileri ile sohbet ederek, üniversiteleri ve bölümleri daha yakından tanıma fırsatı yakaladılar.   















 

 


 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL