Doğa'yla Birlikte...
YEŞİLKÖY ANAOKULU

OKULUMUZ

2013–2014 eğitim-öğretim yılında eğitime başlayan Doğa Koleji Yeşilköy Anaokulu, çocukların özgürce hareket edebilecekleri geniş bir alana sahip. Yeşilköy Anaokulu’nda doğa, canlılar ve yaşam alanlarıyla ilgili konularda bilgilenebilecekleri özel bir ekoloji sınıfı, bitki yetiştirip, hayvanların bakımlarını yaptıkları böylece sorumluluk almayı öğrendikleri özel bir ekoloji bahçesi bulunuyor.

Okulumuzda İlköğretim ve lise konularının fen bilimleri eğitimi temelini oluşturan en temel deneylerin yapıldığı özel bir fen laboratuarı bulunuyor. Çocuklarımız gerçek bilgiye ulaşabilmek için araştırmayı ve soru sormayı eğitimlerinin en başında öğreniyor. Ayrıca okulumuzda yaz kış özgürce spor yapmak ve beden eğitimi programımızdan en verimli şekilde faydalanabilmek için kapalı bir etkinlik alanı bulunuyor. Akıllı tahta bulunan sınıflar, modern eğitim teknolojileriyle çocukların mutlu öğrenmeleri için her ayrıntı düşünülerek tasarlandı. Eğitim programı tıpkı üniversite sistemi gibi okulun farklı alanları gün boyu kullanılarak uygulanıyor.

Araştırmaya dayalı, proje bazlı performans görevleri ile üniversite eğitim anlayışının temel modülleriyle erken yaşta tanışan Doğa Anaokulları öğrencileri; 2 yaşından itibaren 5 dil yetisini aynı anda geliştirerek yabancı dil öğreniyor, Fen ve Bilim, Matematik, Düşünce Bilimler ve Performans modüllerinden oluşan Türkiye'nin en donanımlı ve bilimsel anaokulu eğitimini alıyor. Fen Eğitiminde temel olan kavramları erken yaşta öğrenen Doğa Anaokulları öğrencileri, ilerleyen yıllarda soyut bilimsel kavramları çok daha kolay kavrıyorlar. Matematik dersleri soyut kavramlarla değil, farklı öğrenme materyalleriyle zenginleştirilip oyunlarla yaratılan matematik dünyasında öğretiliyor. Doğa'da her öğrenci çok değerli, çok özel ve çok ayrıcalıklı. Doğa Koleji öğrencileri bireysel farklılıklarını ön plana çıkaran özel etkinlikler ve performans günlerinde kendilerini keşfediyorlar.

YABANCI DİL EĞİTİMİ

• Anaokulu; İngilizce