İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji t-MBA Liderlik Akademisi öğrencileri, Hatay’da meydana gelen yangında yok olan ormanlar için ‘Bir Fidan Bin Nefes’ projesini başlattı. Öğrenciler, Hatay’da yanan ormanların yeniden yeşillendirilmesi ve doğaya kazandırılması için 40 bin adet fidan bağışı hedefliyor.

Sosyal mesafe kurallarının yanında öğrencileri bir de zorlu sınav maratonunun beklediğini belirten Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu, “Okullar açıldığında bir önceki yılın telafi dersleri olacak. Öğrenciler, planlı şekilde tekrarlar yaparsa çok rahat bir yıl geçirirler.” dedi.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, Kovid-19 salgınının maddi etkilerini azaltabilmek amacıyla başlattığı kampanya ile tüm kamu personeli çocuklarına yüzde 40 eğitim bursu indirimi uygulayacak.

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji, Kovid-19 salgınının maddi etkilerini azaltabilmek amacıyla başlattığı kampanyayla tüm kamu personeli çocuklarına yüzde 40 eğitim bursu indirimi uygulayacak.

102 kampusta 8 bini öğretmen, 5 bini personel olmak üzere 13 bin çalışanı olan kurumda yönetimin başına geçen İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörü, İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji kurucu temsilcisi Prof. Dr. Mehmet Karaca ile son durumu konuştuk.

Aldıkları puan ile toplam 10 lise tercih hakkı bulunan öğrencilere rehberlik uzmanı Gülşen Aksu, tavsiyelerde bulundu. Aksu, “Öğrenciler, en üstteki 3 okula hayal ettiği, çok istediği ve çok mutlu olacağı okulu yazmalı. Diğer 3 okulu başarı sırasına, puanına ve yüzdelik dilimine göre değerlendirmeli ve kalan 4 okul için de açıkta kalmasına müsaade etmeyecek okulları yazmalı” dedi.

İTÜ’nün Arı Teknokent’inde şu anda 300’ün üzerinde şirket olduğunu söyleyen İTÜ Rektörü Prof. Karaca, “Farklı üniversitelerden 17 akademisyenin de İTÜ Teknokent’te şirketi var. Kimse kızmasın burası İTÜ” diye konuştu.

Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) başarılı olan öğrencilere İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji yüzde 100’e varan oranda burs desteği vereceğini açıkladı. Aileler, çocukları için kolejin çağrı merkezini arayarak, yeni dönem eğitim bursuna yönelik bilgi alabilir.

Doğa Koleji, ekonomik kalkınmada kadınların konumunu güçlendirme hedefiyle, 'Kız Kardeşim' sosyal sorumluluk projesine dahil oldu.