Doğa'yla Birlikte...
ANTALYA ALANYA KAMPÜSÜ

OKULUMUZ

Doğa Koleji, eğitim kalitesi ve kendine özgü eğitim modelleriyle 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılı'nda Alanya'da öğrencileri ile buluştu. Alanya Kampüsü zengin eğitim materyalleriyle, teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak öğrencilerine mutlu ve eğlenceli bir ortamda öğrenme imkânı tanıyor.

8 bin 800 metrekare kapalı alanı içerisindeki Alanya Kampüsü, öğrencilere geniş bir alanda kampüs havasında eğitim olanağı sağlıyor. Kampüs içerisinde ayrıca kapalı yüzme havuzu, kapalı spor salonu, Apple sınıfı, 3D cep sineması, kapalı spor salonu, sanat sokağı, kafeteryası, 300 kişilik konferans salonu, öğrencileri "Doğa Konseptli Eğitim" vizyonuyla buluşturacak ekoloji dersliği ve uygulama serası yer alıyor. Alanya Kampüsü anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde eğitim veriyor. Kampüsümüz fiber interneti, interaktif eğitim felsefesi, android alt yapısı, sınıf önü info ekranları ve Vestel akıllı tahtaları ile donatılmış 36 dersliği barındırıyor.

Çift Diploma(Dual Diploma)

Kampüsümüz Missouri Üniversitesinin online eğitim programı olan Mizzou Akademi iş birliğiyle hem Türk hem Amerikan lise diploması elde etme imkânı sunuyor.

Mizzou Academy Nedir?

Mizzou Akademi, Missouri Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde hizmet veren ve ABD’de  bir eğitim fakültesi tarafından bilimsel araştırmalarla desteklenen tek akademidir. 1999’dan beri K-12 ve online eğitim ve öğretim konularında Amerika Birleşik Devletleri’nin öncü akademilerinin başında gelmektedir. Mizzou Academy’nin sunduğu tüm dersler Amerikan Ulusal Denklik ve Değerlendirme Kurumu olan National Center for Academic Accredition and Assessment (NCAAA) onaylıdır.

Çift Diploma nedir?
Anadolu ve Fen lisesinde okuyan öğrencilerimizin Türk müfredatında işledikleri derslerin ve bu derslerden birçoğunun Amerikan müfredatında akredite ettirilip kredi olarak sayıldığı, aynı zamanda da Amerikan müfredatında yer alan dersleri tamamlayarak hem Türk hem de Amerikan lise diploması almayı sağlayan sistemdir.
Bu sistemde öğrencilerin başarılı sayılması için F (60) üzeri bir not almaları gerekmektedir.
Dersler Eylül-Haziran ayları arasında, her bir ders için tanımlanan 6-24 hafta içerisinde tanımlanacak online derslerin tamamlanması arasınav (quiz), yarı dönem (mid-term exam), final sınavı (final exam) ile puanlandırılacaktır.

Missouri Üniversitesi Lisesi Avantajları Nelerdir?

• Üniversiteye kabul kolaylığı
  • Yoğun İngilizce eğitimi
  • Amerikan kültür bakış açısı edinme
  • Kritik düşünme yöntemleri
  • Yeni teknoloji kullanımı
  • Keşfedilecek yeni dersler
  • Yeni liderlik fırsatları
  • Yaz kariyer fırsatları
  • Yaşam boyu öğrenme
  • Küresel bir ailenin parçası olma

Programa katılmak için ne gereklidir?
Doğa Koleji lise öğrencisi olmak yanında, çift diploma kapsamında Mizzou Academy derslerini alabilmek için gerekli olan minimum dil yeterliliği seviyesi B1’dir. Programa katılmak isteyen öğrencilere dil destek kursları da uygulanmaktadır.

Amerikan Mizzou High School diploması nerelerde geçerlidir?
Alınacak diploma, Princeton, MIT, Standford, Michigan State, Cambridge, St.Louis gibi Amerika ve Avrupa’nın en prestijli okulları tarafından kabul görmektedir. Ayrıca diploma sahibi öğrencilerin Missouri Üniversitesine ön başvurusu otomatik olarak yapılmakta olup, üniversiteye geçişte öncelik sağlanmaktadır.

Mizzou Academy programları nelerdir?

Mizzou Academy temel olarak Standart Diploma ve College Prep. Path. Diploma olmak üzere iki diploma sunmaktadır. Bunun yanı sıra öğrenciler AP (Advanced placement) programından da yararlanabilmektedirler.

Standart Diploma ile College Prep. Path Diploması arasındaki fark nedir?

Standart Diploma’da öğrenciler Anadolu ve Fen lisesi derslerinden elde ettikleri kredilerin yanı sıra, olarak Mizzou Academy ile alacakları fark dersi kredilerinin toplamıyla üniversiteye geçiş hakkı elde edeceklerdir. College Prep. Path ile ise, ek olarak alacakları krediler toplamıyla doğrudan Missouri Üniversitesine ön kayıt yapma hakkına sahip olacaklardır.

AP (Advanced Placement) ve Mizzou Direct arasındaki fark nedir?

AP Programı öğrencilere, lisedeyken üniversite seviyesindeki dersleri alma ve bu derslerden üniversitede muaf olma imkânı sağlar. Özellikle öğrencilerin yurt dışı üniversite başvurularında kabul aşamasında, bir öğrencinin lise döneminde AP dersleri almış ve sınavlardan başarıyla geçmiş olması akademik eğitim için hazır olduğunun bir göstergesi olarak kabul edilmektedir.
Collage Prep. Path ile ders ve kredileri tamamlayıp SAT, ACT gibi sınavlara girmeden doğrudan üniversiteye geçiş imkanı elde etmesini sağlamaktadır.

İletişim için : alanyadoga@dogakoleji. k12.tr

YABANCI DİL EĞİTİMİ

• Anaokulu; İngilizce
  • İlkokul;  İngilizce Almanca (4.Sınıf)