ATATÜRK KÖŞESİ

#CumhuriyetinDoğası

Yaşasın Cumhuriyetimizin 100. Yılı!

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılını coşku ve gurur içinde kutluyoruz. Cumhuriyetimizin bu büyük yılını karşılamak; Türk milletinin azmi, kararlılığı ve Atatürk'ün vizyonu sayesinde geldiğimiz bir kilometre taşıdır. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, milletimiz bağımsızlık ve özgürlüğünü kazandı. Cumhuriyetin ilanıyla ülkemiz çağdaş medeniyetler seviyesine yükselme yolunda büyük bir adım attı. İşte o günden bugüne, Cumhuriyetimizi koruma ve geliştirme sorumluluğunu omuzladık. Doğa Koleji olarak, eğitimdeki güç ve sorumluluğumuzu Cumhuriyetimizin temel değerlerine bağlı bir şekilde kullanıyoruz. Atatürk'ün izinde yürüyor ve genç nesillerimizi onun ilke ve inkılaplarına sadık bireyler olarak yetiştiriyoruz. Eğitim, Cumhuriyetimizin teminatıdır. Eğitim liderliği vizyonumuzla Doğa Koleji olarak güçlü bir eğitim sistemi oluşturarak gençlerimizi bilgi, hür düşünce ve ahlaki değerler kılavuzluğunda yetiştiriyoruz. Zira Atatürk diyor ki “Cumhuriyet; düşüncesi hür, anlayışı hür, vicdanı hür nesiller ister.” 20 yılda yaptığımız gibi ilerleyen yıllarda da Türkiye Cumhuriyeti'nin aydınlık geleceğine katkıda bulunmak için 100’ü aşkın kampüsümüzde çalışmaya devam edeceğiz.

Cumhuriyetimizin 100. yılında geçmişimizle gurur duyuyor, bugünümüzü kutluyor ve yarınımıza umutla bakıyoruz. Bu büyük günü, coşku ve saygıyla selamlıyoruz.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk'ün mirası! Yaşasın Cumhuriyetimizin 100. yılı!

Nice Yüzyıllarda Çok Yaşa Cumhuriyet

100 yıllık Cumhuriyet mirasını yeni yüzyıllara, yeni nesillere taşımanın gururunu yaşıyor; Atatürk başta olmak üzere emeği geçen tüm istiklal kahramanlarımızı sonsuz minnetle anıyoruz.

Doğa Koleji Öğrencilerinin 100. Yıl Manifestosu

Cumhuriyetimizin 100. yılında öğrencilerimiz  "100. Yılda Atamızın İzinde" hazırladıkları manifestosunda, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün mirası Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkacaklarına söz verdiler.

110 Yıllık Enerji Müzesinde 100. Yıl Balosu

Can Eğitim Grubu çatısında altında, eğitimdeki gücünü ve sorumluluğunun farkında olan, Atatürk'ün izinde yürüyen ve genç nesilleri O’nun ilke ve inkılaplarına sadık bireyler olarak yetiştiren Doğa Koleji ile Türkiye’nin en köklü ve yenilikçi vakıf üniversitelerinden İstanbul Bilgi Üniversitesi, Cumhuriyet’in 100. yılını 110 yılık Enerji Müzesinde coşkuyla kutladı. Haberin detayları için tıklayınız...

Yönetim Kurulu Başkanımız Mehmet Can'dan 100 Kelimelik Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Doğa Koleji Kampüslerinde Cumhuriyet Coşkusu

Cumhuriyet’in 100. Yılında Ata’nın Huzurunda

Cumhuriyet’in 100, Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 85. yılında binlerce Doğa Koleji öğrencisi, Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’yı ebedî istirahatgâhında hasretle andı.

Doğa'da Cumhuriyet Değerleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk, Tarih bilimini, Türk milletinin köklerini, kültürünü, tarihini anlamak ve geleceği inşa etmek için temel bir unsur olarak görmüştür. Doğa Koleji olarak tarihine sahip çıkan nesiller yetiştiriyoruz.

Mustafa Kemal Atatürk, Türk milletinin kültürel mirasını ve sanatsal zenginliğini koruma, geliştirme konusunda büyük bir kararlılıkla hareket etmiştir. Sanatın, milletin içinde bulunduğu dönemi yansıtmanın yanı sıra, milletin değerlerini ve özgün kimliğini yaratıcı bir şekilde ifade etme aracı olduğuna inanmıştır. Bu nedenle, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının ardından sanatın teşvik edilmesi ve geliştirilmesi için çeşitli çalışmalar yapılmıştır.

Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye'nin modernleşmesi ve gelişmesi için bilime büyük bir önem vermiştir. Bilimsel araştırmalar, teknolojik gelişmeler ve eğitimdeki ilerlemeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında bilimsel alanda ne kadar ileriye gittiğini göstermektedir. Bu değerli mirası korumak ve ileri taşımak, gelecek nesillere bırakılacak en büyük miraslardan biridir.