“DOĞA ADAY ÖĞRETMEN PROGRAMI” İLE KENDİ ÖĞRETMENLERİMİZİ YETİŞTİRİYORUZ

Doğa Koleji, 21.yy’ın öğrencilerini 21. yy’ın öğretmenleriyle yetiştiriyor!

ETİKETLER : öğretmen eğitim programı , öğretmen yetiştirme , doğa liderlik ve gelişim akademisi , mentorlük eğitimi , sınıf öğretmenliği eğitimi

Türkiye’de bir ilk olan “Doğa Teacher Trainee Programme” yani “Doğa Aday Öğretmen Programı” ile Doğa Koleji, üniversitelerin son sınıflarından seçtiği İngilizce ve sınıf öğretmenliği öğrencilerini, 6 aylık eğitim programıyla yetiştirip kendi bünyesine dahil ediyor. İŞKUR iş birliği ile gerçekleştirilen program ile öğretmen adayları öğrencilikleri sona ererken kendi öğrencilerini yetiştirmeye hazırlanmış oluyor.

Doğa TT Programı; üniversitelerin sınıf öğretmenliği  ve İngilizce öğretmenliği bölümleri 4. sınıflarında öğrenim gören öğretmen adaylarını geleceğin öğretmenleri olarak yetiştirmeyi hedefleyen, istihdam odaklı bir eğitim programıdır.

Türkiye’nin seçkin üniversitelerinin sınıf öğretmenliği ve İngilizce bölümlerinden başvuran öğrenciler öncelikli olarak  insan kaynakları tarafından yetkinlik değerlendirmesine tabi tutuluyor. Sonrasında ise bölüm başkanları tarafından alan yeterliliği mülakatına giriyor. Sınıf eğitimi ve uzaktan eğitim süreci devam eden aday öğretmenler, kendileri için belirlenen mentor öğretmen ile derslere giriyor, gözlem yapıyor ve son olarak Doğa Koleji akademik eğitim kadrosu ve üst yönetiminden oluşan  heyet karşısında ders anlatıp,  son sınavlarını veriyor. Eylül’de ders zilinin çalması ile görevlerine başlıyorlar.

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, eğitim sektöründe ilk defa hayata geçirilen Doğa TT Programı ile 21. yy becerilerine uygun olarak yapılandırılmış ve uzun soluklu bir öğretmen yetiştirme programı gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Lüle, sınıf öğretmenliği ve İngilizce öğretmenliği olarak belirlenmesini ise; 21. yy çocuklarını yetiştirmenin en önemli hususunun öğrenimin birinci adımında gerçekleşmesi ve ana dili gibi İngilizce öğrenen öğrencilerin, kendi yetiştirdikleri öğretmen adayları tarafından eğitilmesine önem vermeleri şeklinde açıkladı.

DOĞA TT Programı Türkiye’ye Yayılacak

Doğa TT Programı bu yıl  ilk kez uygulandığı için pilot uygulama sadece İstanbul’da gerçekleşiyor. Program önümüzdeki yıllarda illerde de uygulanacak. Doğa Koleji Türkiye’nin her yerinde bu uygulamayı gerçekleştirmeyi ve kendi öğretmenini yetiştirmeyi hedefliyor.

Doğa TT Programı, İŞKUR iş birliği ile gerçekleştiriliyor

Programın bir diğer önemli hususu ise İŞKUR ortak işbirliği ile gerçekleştirilmesidir. Aktif iş gücü hizmetleri programı kapsamında İŞKUR aday öğretmenlere ödeme yapmaktadır. Bu ödeme, eğitim ya da katılım süresince yol, yemek gibi zorunlu ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla yapılmaktadır.

Eğitim Programını  “Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi” hazırlıyor

Eğitim programı,  öğretmen adaylarının kendilerini geliştirebilecekleri düzeyde “Doğa Liderlik ve Gelişim Akademisi” tarafından konu uzmanı akademisyenler ile birlikte hazırlanıyor. Aday öğretmenlere uygulanan programın içeriği ise; Sınıf eğitimleri, İşbaşı eğitimleri, Uzaktan eğitim, Mentorluk- Tersine mentorluk, Sosyal Sorumluluk projesi Ölçümleme ve Takip, Mikro öğretim İşe yerleştirme  adımlarından oluşuyor.