ATAŞEHİR 3 BİLİM KAMPÜSÜ ÖĞRENCİ MECLİSİ PROF. DR. CANAN KARATAY’I KAMPÜSLERİNDE AĞIRLADI!

Doğa Okulları Ataşehir 3 Kampüsü meclis öğrencilerinin gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesine destek vermek için Prof. Dr. Canan Karatay sağlıklı yaşam ve beslenme üzerine öğrencilerimize seminer verdi.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , proje , lise , ayaz bebek , canan karatay , konuk , ataşehir 3 kampüsü

Meclis öğrencilerimizin, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi gören Ayaz bebeğin tedavisine destek olmak ve hastalığına farkındalık yaratmak için başlattıkları projede, değerli bilgileri ile Türkiye’yi aydınlatan Prof. Dr. Canan Karatay da desteğini esirgemeyerek öğrencilerimizin seminer konuğu oldu.

Şekerin ve mısır şurubunun neden olduğu hastalıklar, şeker hastalığı ve obezite ile ilgili bir sunum yaparak veli ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle gençlerin beslenmesinde sağlıklı ve doğal gıdaların tercih edilmesi gerektiğini vurgulayarak gelişmekte olan çocukların paketlenmiş suni gıdalardan uzak tutulması gerektiğini ifade etti. Bolca fındık ve fıstık yenilmesini tavsiye eden ve bu yiyeceklerin kan yapıcı ve vücudu ısıtıcı özelliği bulunduğuna da değinen değerli konuğumuz, “Fındık ve fıstıkta doğal karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitaminler vardır. Fındık, fıstık doğanın vitamin ve mineral kaynağıdır” ifadesini kullandı.

Sosyal sorumluluk projemiz için öğrenci meclisimizi destekleyen, sağlıklı yaşam ve beslenme ile ilgili doğru bilinen yanlışları belirten ve kıymetli bilgilerini öğrencilerimizle paylaşan Sn. Canan Karatay’a katkılarından dolayı çok teşekkür ediyoruz.