AVCILAR BİLİM KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN DUYARLILIK!

Avcılar Bilim Doğa Ortaokulu, Uluslararası FLL(Fırst Lego League) Turnuvası’nda Türkiye'nin adını duyurmaya hazırlanıyor! FLL takımı, bu sene "Çöpe çözüm, çöple çözüm" temasıyla yola çıkıyor.

ETİKETLER : Fırst Lego Leage , fll , avcılar bilim kampüsü , turnuva , bilim

Avcılar Bilim Doğa Ortaokulu birçok yarışmaya katılarak önemli projelere imza attığı gibi, şimdi de öğrencilerini FLL’ ye(First Lego Leage) hazırlıyor.

7.sınıf öğrencilerinden oluşan 10 kişilik FLL takımı, bu seneki ‘’Çöpe çözüm, çöple çözüm’’ temasıyla yola çıkarak, ’’Her çöp, çöp değildir’’ sloganı ile projelerine başladı. Proje kapsamında öğrenciler kumaş parçaları, cd, tel, plastik, pipet, karton, deterjan kutusu, kağıt, gazoz kapakları ve daha birçok evsel atıkları değerlendirerek, bunlardan çanta, süs eşyaları, saat ve daha birçok kullanılabilir malzemeler elde ettiler. Aynı zamanda öğrenciler proje kapsamında geçtiğimiz günlerde Ayvalık’ta ‘’çöp(m)adam isimli, atık malzemelerden bayan çantaları yapan atölyeyi de ziyaret ederek geri dönüşüm konusunda birçok bilgi edinip, kendi deneyimlerini de paylaştılar. Bunun yanında öğrenciler poster yapıp, kendi okullarında yaptıkları çalışmaları sergilediler, broşür dağıttılar ve ‘’Bizim yaptıklarımızı siz de yapabilirsiniz’’ mesajını verip, farkındalık oluşturdular.

Timur Karaca koçluğunda çalışan FLL takımı(Elif Demir, Ece Ceren Çetiner, Zeynep Yaren Deniz, Kaan Baki, Ceyda Balcı, Aysu Balcı, Mete Hükümdar, Mert Kaan Koç, Mahmut Ensar Yardımcı,Tuna Gürsoy) 5 Mart’ta İstanbul Kültür Üniversitesi’ndeki uluslararası FLL turnuvasına katılacak.

AVCILAR BİLİM KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİNDEN DİKKAT ÇEKEN DUYARLILIK!