AVCILAR BİLİM OKULU’NDA t-MBA ÖĞRENCİLERİNE "DOĞRU İNTERNET KULLANIMI" EĞİTİMİ VERİLDİ

Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarından Ali ÇİMEN ve Halil ÇELİKEL, t-MBA seminerleri kapsamında doğru internet kullanımı hakkında eğitim verdi.

ETİKETLER : t-mba , seminer , internet , avcilar bilim , ali çimen , halil çelikel , milli eğitim bakanlığı

Yeni neslin sürekli iç içe olduğu sosyal medyayı kullanırken kendilerini nasıl güven altına almaları gerektiğini anlattılar. Sadece sosyal medya hesaplarına girmek için interneti kullanmamaları gerektiğini, yeni yazılımlar oluşturabileceklerini belirterek, t-MBA öğrencilerine önemli tavsiyelerde bulundular. Seminerde son 10 yılda giderek artan internet kullanımı artık; yaş, cinsiyet, meslek, gelir düzeyi göz etmeden hayatların içine girmiş olduğundan bahsederek, bilginin ulaşılabilirliğinin artması, zaman kullanımını iyileştirmesi, vizyonu geliştirmesi gibi olumlu yanlarının yanı sıra internet, “iyi yönetilmediğinde ise dost bir araçtan çok, kötü etkileri olan bir alışkanlığa” dönüşebildiğinden bahsedildi. Düzenlenen seminerde yöneltilen akılcı sorulardan memnun olan Ali ÇİMEN, bilgisayar programlama ile ilgisi olan 7 t-MBA öğrencisi için ücretsiz eğitim sözü verdi. Avcılar Bilim Doğa Anadolu Lisesi t-MBA öğrencilerinin düzenlediği seminer plaket takdimi ile sona erdi.