ÇAMLICA DOĞA’DA "HOUR OF CODE" İLE YENİ YAZILIMCILAR YETİŞTİRİYORUZ!

Çamlıca Doğa Okulu öğrencileri t-MBA dersi kapsamında Tekno Girişim Kulübü kurdular.

ETİKETLER : Çamlıca Doğa Koleji , hour of code , yazılımcı , algoritma , Mark Zuckerberg , Steve Jobs

Tekno Girişim alanında Cambridge Üniversitesi’nden Google’a kadar Dünya’nın önde gelen firmalarını ve üniversitelerini ağırladık. Tekno Girişim Kulübü olarak amacımız; geleceği yaşayan değil, geleceğe yön veren kaliteli insanı ortaya çıkarmak. Bunun en önemli yollarından biri de üretebilen gençliğe bunun farkında olmasının sağlamalıyız. Bu alanda attığımız adımlardan biri de Microsoft Açık Akademi ile işbirliği yapmak. 21. Yüzyıl'ın kaçınılmaz gerçeklerinden biri de teknoloji. Yaş sınırı olmaksızın yazılım konusunda yeni Mark Zuckerberg’ler veya Steve Jobs’lar arıyoruz.

Doğa Koleji ve Microsoft bu oluşumu global olarak destekliyor. 13 Aralık 2014 tarihinde Çamlıca Doğa Okulu öğrencileri Microsoft kampüsüne giderek "Hour of Code" kampanyası ile bilgisayar kodu yazacaklar, bilgisayar programlaması yapacaklar ve algoritma konusunda bilgi alacaklar. Aslında böylece herkesin kod yazabileceğini gösterecekler.