ÇAMLICA DOĞA’DA “DAMLAYA DAMLAYA MAT OLUR’’

Çamlıca Doğa Kampüsü'nde Dünya Su Günü simültane satranç gösteri maçları yapıldı.

ETİKETLER : satranç , spor , turnuva , yarışma , Tugay Somalı , simültane , maç

Bir kişinin aynı anda pek çok kişi ile sıralı maç yapması anlamına gelen simültane satranç gösterisi büyük ilgi gördü.

Öğrencilerimizin erken yaşta böyle bir gösteri maçı yapabiliyor olmaları, aldıkları satranç eğitimini hayata geçirebilme becerilerinin ne kadar gelişmiş olduğunun göstergesi oldu. Tüm katılımcı öğrencilerimizin mat ağını oluşturmak için bir sonraki hamleleri düşünerek hamle yapmaları; suyumuzun tükenmemesi için de derin düşünüp çözümler üretmek gerektiği farkındalığı yarattı. 22 Mart Dünya Su Günü kutlamaları tüm kampüslerimizde dünyanın en büyük çevre sorunlarından olan susuzluğa karşı kamuoyu oluşturmak adına düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Satranç eğitimleri sayesinde öğrenme algılarının ne kadar güçlendiğini tüm maçlarda üstünlük yaratarak kanıtlayan öğrencilerimiz, seyredenlere hayret ve takdir duygularını aynı anda yaşattı. Kendilerini ve satranç öğretmenleri Tugay Somalı’yı kutluyoruz.