Haber ve Etkinlikler

ÇOCUKLAR SİNEMAYA ENGELSİZ ERİŞİYOR!

24-29 Mayıs 2016 tarihleri arasında dördüncü kez perdelerini açan Ankara Engelsiz Filmler Festivali'nde bu sene de erişilebilir gösterimler ve sinema atölyeleri çocukları ağırladı.

ETİKETLER : Sinema , engelsiz filmler , festival , engelli , kültür , sanat , ankara kampüsleri , atölye , duygular canlanıyor , animasyon

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla gerçekleşecek festival boyunca çocuklara özel gösterimler sırasında, görme, işitme ve ortopedik engeli bulunan çocuklar, görebilen, duyabilen yaşıtlarıyla birlikte aynı salonda filmleri izlediler. Her ikisi de erişilebilir mekanlar olan Goethe-Institut Ankara ve Ulucanlar Sinema Salonu'nda yapılan gösterimler, sesli betimleme, işaret dili çevirisi ve ayrıntılı altyazı ile takip edildi.


Çocukların sinema yoluyla kendilerini ifade etmelerini ve sanatsal yaratıcılıklarını ortaya koymalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen Duygular Canlanıyor! Animasyon Atölyesi, bu sene de işitme engelli çocuklara kendi animasyon filmlerini üretme fırsatı verdi. Ankara Doğa Okulları Ankara Kampüsleri’nin desteklediği festivalin animasyon atölyesinde çocuklar, kısa animasyon denemeleri yaptılar.


Festival'in geçtiğimiz sene daha kapsayıcı olmak adına gerçekleştirdiği Otizm Dostu Gösterim'de ise otizm spektrum bozukluğu olan çocuk ve gençler, yakınları ile birlikte film izlediler.


Duygular Canlanıyor! Animasyon Atölyesi…

Ankara Engelsiz Filmler Festivali kapsamında gerçekleştirilen Duygular Canlanıyor! Ankara Doğa Okulları Ortaokul Öğrencileri, 9-12 yaş grubundan 12 işitme engelli arkadaşıyla birlikte, Animasyon Atölyesi'nde, oyun ve dansla tanımladıkları duygu durumlarından karakterler yaratıp canlandırarak, kısa animasyon denemeleri yaptılar.


Bir işaret dili çevirmeni eşliğinde gerçekleştirilen atölyenin eğitmenliğini canlandırma sanatçısı Işık Dikmen yaptı. Ulucanlar Kültür Sanat Merkezi'nde yapılan atölye boyunca katılımcılar, oyun ve hareket yoluyla duygularını anlamaya çalıştılar ve hayal güçlerinin sınırsızlığıyla tekrar yorumlayarak animasyona dönüştürdüler. Katılımcılar, atölye çalışmasının sonunda duygularını gözlemleyerek sınırsız bir ifade biçimi olan canlandırma tekniğini deneyimlemiş oldular.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL