Çocukların yeteneklerini keşfetmesini, birey olarak kendisinin farkına varmasını sağlayacak anaokulu eğitimi Doğa Anaokullarında!
ETİKETLER :
anaokulu eğitimi
,
okul öncesi eğitim
,
anaokulu müfredatı
,
anaokulu kayıtları
,
doğa okulları anaokulları
Kişilik gelişimi anaokulu çağında başlıyor. Yeteneklerini keşfetmesini, birey olarak kendisinin farkına varmasını sağlayacak bir anaokulu eğitimi, çocuğa hayatı boyunca yararlanacağı en önemli kaynakları sunuyor. Doğa Okullarında 3 yaşından itibaren yabancı dil öğrenmeye başlayan minikler, yaparak yaşayarak öğrenme modeliyle bireysel özelliklerinin farkına varıyor, fark yaratan derslerle özgüvenli, mutlu bireyler olarak yetişiyorlar.
Çocuğun çevresindeki her şeyi keşfetmeye istekli olduğu, yeni şeylere büyük bir merakla yaklaştığı, sosyalleşmeyi, diğer insanlarla yardımlaşmayı ve paylaşmayı öğrendiği bir dönem anaokulu çağı... Zihinsel ve kişilik gelişimi bu çağda oluştuğu için çocuğun anaokulunda kendini keşfetmesini sağlayacak bir eğitim alması, hayata sağlam bir temelle başlamasını sağlıyor.
Anaokulu Eğitimi Nasıl Olmalı?
Anaokulu eğitiminde her çocuğun bir birey olarak görülmesi temel esas olmalı.
Çocuğun gelişimsel özelliklerini destekleyici çalışmalarla bireysel yeteneklerinin farkına varması sağlanırken, sosyal hayatta diğer bireylere saygı duyma, onlarla işbirliği yapma, yardımlaşma ve kendisini ifade etme becerilerini geliştiren, destekleyici bir program uygulanmalı.
Doğayı Örnek Alan Eğitim Modeliyle ‘Yaparak, Yaşayarak’ Öğreniyorlar
Doğayı örnek alarak ‘’yaparak ve yaşayarak öğrenme’’ modelini geliştiren Doğa Okullarında uygulanan anaokulu eğitimi ile minikler anaokulundan itibaren yarına hazırlanıyor. Hazırlanan eğitim programlarında çocuğun yeteneklerini keşfedebileceği çalışmalar yapılıyor. Merak duygusunu geliştiren, araştırmayı, sorgulamayı, öğrendiği bilgiyi kullanmayı teşvik eden anaokulu eğitim programı, öğrencilerin, bireysel niteliklerinin farkında, özgüvenli ve mutlu bireyler olmalarını amaçlıyor.
Potansiyellerinin Farkına Varıyor, Öğrendiklerini Günlük Hayatta Uyguluyorlar
Doğa’da anaokulu eğitim programı, "bireysel farkındalık fırsatları" sunarak, öğrencinin kendi potansiyelinin farkına varmasına ve kendisini gerçekleştirmesine olanak sağlıyor. Eğitim programının her aşamasında öğretilen akademik bilgi projeye dönüştürülerek "sosyal öğrenme / gerçek yaşam örneklemleri" ile bu bilgiler pekiştiriliyor. Bu yöntem, çocuğun teoride öğrendiği bilgileri, günlük hayatında kullandığı somut yaşam becerilerine dönüştürmesine olanak tanıyor.
Yabancı Dil Öğrenmeye 3 Yaşında Başlıyorlar
Erken yaşlarda başlayan dil eğitimi, kalıcı öğrenmeyi sağlıyor. Doğa Okullarnda çocuklar daha 3 yaşındayken İngilizce ile tanışıyor, yabancı dili günlük hayatta kullanmayı öğrenerek İngilizce iletişim becerisi kazanıyorlar.
Aktif Dil Yeterliliği Yönetimi uygulamalarıyla, İngilizce dil eğitimi sınıf duvarlarının ve ders saatinin dışına taşıyor. Çocuklar, hayatın her alanında İngilizceyi tecrübe ediyor ve eğlenirken öğreniyor.
Bilimsel Çalışma ile Anaokulunda Tanışıyorlar
Doğa Okullarının anaokullarında hayata geçirdiği bir diğer yenilik ise “Deneylerle Bilim Atölyesi”. Bu uygulama sayesinde klasik laboratuvar anlayışını ortadan kaldıran Doğa Okulları, herkesin dokunabileceği, bir şeyler yapabileceği “atölye” kavramını getiriyor. Çocuklara, bilimin hayatın her alanında olduğu bilinci kazandırılırken, her çocuk sahip olduğu deney setini yanında taşıyarak, deney ve bilimin hayatın bir parçası olduğunu kavrıyor.
‘Eğitimin Temel Yapı Taşları’ ile Miniklerin Büyük Yetenekleri Ortaya Çıkıyor
Anaokulu eğitimi, ‘Eğitimin Temel Yapı Taşları’ olarak adlandırılan farklı eğitim modellerinden oluşuyor. "Fen ve Sosyal Bilimler" ile anaokulunda meraklı ve araştırmacı yanlarını geliştirme becerisi kazanan çocuklar, ‘Kişisel ve Sosyal Gelişim’ ile gelişimlerinin uzmanlar tarafından takibiyle kendine güvenen, kişisel farkındalığı yüksek bireyler oluyor.
4 Yaşında Hayata Bakış Açısı Geliştiriyorlar
"Üst Düzey Düşünme Becerileri", henüz anaokulundayken bilimsel düşüncenin temelini oluşturan analiz ve sentez yapabilme becerisi kazandırarak, çocuklara problemlere hızlı ve etkili çözümler üretmeyi öğretiyor. Bu kapsamdaki Düşünme Becerileri & Yaratıcı Düşünme Dersleri ile çocuklar 4 yaşından itibaren hayata karsı farklı bir bakış açısı kazanıyor..
Çevre Bilinci Kazanıyor, Sanatla Tanışıyorlar
Ekoloji eğitimi, çocuklara doğaya karsı sorumluluk bilinci aşılıyor, bilgi ve becerilerini destekleyerek doğa sevgisini içselleştirmelerini sağlıyor. Güzel Sanatlar ile çok yönlü sanat eğitimi alan çocuklar, hayata farklı bir pencereden bakarak, estetik bir bakış açısına sahip oluyor. Sağlık ve Fiziksel Gelişim ise öğrencilerin beslenme ve spor alışkanlıklarını edinmesini sağlıyor. Sabah sporu ile güne başlayan çocuklar, ‘Kids’Athletics’ oyunları ile spora karşı ilgi ve yeteneklerini geliştiriyorlar.
Gelişimleri Bilimsel Yöntemlerle Adım Adım Takip Ediliyor
Doğa Okullarında anaokulu öğrencilerinin gelişimi bilimsel yaklaşımlarla adım adım takip ediliyor. Temelini pozitif yaklaşımın oluşturduğu PDR sistemiyle çocukların olumlu karakter özellikleri kazanması destekleniyor. Uzmanlar her hafta derse girip çocukları izliyor. Bilişsel ve sosyal gelişimleri, egitim yılı boyunca belli aralıklarda ölçme çalışmalarıyla takip ediliyor.
TIMI Testi ile öğrencinin 7 farklı zekâ alanındaki durumu değerlendirilirken, Olgunluk Testi ile 4+ yaş sınıflarındaki çocukların sosyal-duygusal, bilişsel ve kas gelişimleri, el-göz koordinasyon becerileri ve dikkat seviyeleri ölçülüyor. Sonuçlara göre destek çalışmaları hazırlanıyorlar.