DOĞA KARİYER GÜNLERİ ANKARA'DA BAŞLADI!

Doğa Okulları tarafından düzenlenen, her yıl binlerce öğrencinin üniversiteler, akademisyenler ve farklı sektörde çalışan velilerimizle bir araya geldiği Doğa Kariyer Günleri başladı.

ETİKETLER : t-mba , lise eğitimi , kariyer günleri , üniversite tanıtımları , doğa okulları kariyer günleri , doğa anadolu lisesi rehberlik , lise rehberlik , lisede kariyer

Kariyer günlerinin ilki 15 Kasım Salı günü Ankara Çayyolu Kampüsü'nde gerçekleşti.

Ankara’daki tüm 11 ve 12. sınıf öğrencilerimizin katılımıyla gerçekleşen Doğa Kariyer Günleri, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Çankaya Üniversitesi, Atılım Üniversitesi ve TED Üniversitesi’ni bir araya getirdi.

Doğa Kariyer Günleri açılışında TRT’de 25 yıl boyunca farklı pozisyonlarda görev yapmış, CNN Türk’ün kurucusu ve aynı zamanda İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Görevlisi olan Sayın Sedat Örsel, zengin kariyer birikimini renkli bir biçimde öğrencilerimize aktardı. Örsel, öğrencilere kariyer hedeflerine ulaşma yolunda korumaları gereken değerleriyle ilgili öğütlerde bulundu. Öğrencilere kendilerini geliştirmeleri için farklı alanlarda pek çok farklı deneyime sahip olmalarının önemini anlattı. Açılış konuşmasından sonra öğrencilerimiz, kariyer gelişimleri doğrultusunda belirginleşen bölümlere dokunma fırsatı buldu.

Öğrencilerimiz; Tıp, Hukuk, Mimarlık, Bilgisayar Mühendisliği, Beslenme ve Diyetetik, Diş Hekimliği, Psikoloji, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İşletme, Maliye, Sivil Havacılık, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Endüstri Mühendisliği bölümleriyle ilgili kariyer odalarında akademisyenlerden detaylı bilgi aldı. Akademisyenlerin bilgilendirmesinden sonra Doğa Okulları velileri de öğrencilere kendi sektörleri ile ilgili somut örneklerden yola çıkarak mesleki bilgilendirmede bulundu.

Karşılamada, kariyer odalarında ve stantlarda görev alan t-MBA Öğrenci Meclisleri, organizasyonun başarısı ile ilgili olarak konuklardan beğeni topladı. Öğrencilerin kariyer ve üniversite ilgilerini YGS-LYS sınav sisteminin ötesinde deneyimlemelerine önem veren ve uygulamalarını bu doğrultuda zenginleştiren Doğa Okulları Rehberlik Bölümü, t-MBA Bölümü ve YGS-LYS Birimi'nin ortaklaşa düzenlediği Doğa Kariyer Günleri ilerleyen günlerde İstanbul, Antalya, Bursa, İzmir ve Gaziantep’te de gerçekleştirecek.