DOĞA KOLEJİ; APPLE’IN TEKNOLOJİ MERKEZLİ OKULLARI ARASINDA YER ALMANIN GURURUNU YAŞIYOR!

Türkiye’nin ilk ‘Lighthouse’u olan Doğa Koleji, 26-28 Kasım tarihlerinde Ataşehir Doğa Okulu’nda gerçekleşen konvansiyon ile bu ünvanı taçlandırdı. “ Işıkları Yak!” adıyla gerçekleşen konvansiyonda eğitim dünyasının liderleri; şirketler, eğitim yöneticileri ve öğretmenler bir araya geldi.

ETİKETLER : ipad , tabletli eğitim , lighthouse , başarı , kalite , t-MBA

Yurtdışından Apple uzmanlarının da katıldığı Konvansiyon, 26-28 Kasım tarihleri arasında 3 gün sürdü. İlk iki günün iPad’li eğitim çalıştaylarıyla geçen konvansiyonun ikinci gününde, lise ve ortaokul düzeyinde her branştan Doğa Okulu öğretmeni, meslektaşlarına sınıf içi ve sınıf dışında iPad ile yaptıkları ürün ve uygulamaları sundu. Doğa Okulu Anadolu Liseleri’ndeki t-MBA (teenager MBA) Eğitim Modeli çatısı altında Apple’ın gözbebeği olarak nitelenen t-Mentorler projesi de programda yer aldı. t-Mentor projesi, teknolojik uygulamaları akranları ve öğretmenleriyle paylaşan, bu alanda onlara rehberlik eden öğrencilerin oluşturduğu bir öğrenci grubunu kapsıyor. t-Mentor’ler t-MBA’in kalbi olan Öğrenci Meclisleri’ne bağlı olarak çalışıyorlar. Konvansiyon’un son gününde ise Doğa Koleji’nde iş ve eğitim dünyasından liderler, Apple uzmanlarıyla bir araya gelerek eğitim teknolojilerinin penceresini araladılar. Yurtdışından gelen Lighthouse okullarının sunumları, Apple uzmanlarından çalışmalar, Doğa Koleji’nin Apple ortaklığıyla yürüttüğü Challenge Based Learning adlı öğrenci projeleri, Wiki sosyal platformu sunumlar arasında yer aldı.

Teknolojik imkânlarıyla en gelişmiş okul

Doğa Koleji’nde öğrenciler derslerde iPad ile eğitim görüyor. Apple ve Promethan’ın teknolojik imkânlarıyla Avrupa’nın en gelişmiş okulu sıfatını kazanan Doğa Okulu Ataşehir ve Kurtköy Kampüsü’nde öğrenciler Apple sınıflarında eğitim alıyorlar. Eğitimini başarıyla tamamlayan öğrenciler uluslararası geçerliliği olan sertifika ile ödüllendiriliyor. Doğa Okulu dünya çapında bulunduğu her ülkede sadece bir tane olan “light-house” olarak anılan, Apple’ın teknoloji merkezli okulları arasında yer almanın gururunu yaşıyor.

t-MBA Eğitim Modeli

t-MBA Hakkında Doğa Anadolu Liseleri’nin özgün eğitim modeli olan t-MBA (MBA for teenagers), işletme yüksek lisans programının liselere göre yapılandırılmış halidir. t-MBA, her alan ve şartta uygulanabilen, teknolojiyle entegre olmuş, öğrencinin sosyal ve işletmeye yönelik kazanımlar almasını sağlayan bir model. Dünya Akreditasyon Merkezi EdExcel tarafından onaylanan t-MBA Eğitim Modeli, bu uluslararası başarının ardından küresel bir organizasyon olarak, yeni bir kimlikle, faaliyetlerine devam ediyor. Şu an itibariyle Rusya, İngiltere, Amerika, Finlandiya, Katar, Güney Afrika gibi dünyanın farklı ülkelerinden 100’den fazla kurumsal üyesi bulunan Organizasyon, 1-6 Nisan tarihleri arasında t-MBA Zirve Haftasını kutlayacak. Haftanın ilk gününde yurtdışından üyelerin katılacağı ve öğrenci projelerinin ödüllendirileceği t-MBA Community Day yapılacak. Ardından 2 Nisan tarihinde Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde açılışını FİBA Holding Kurucu Başkanı Hüsnü Özyeğin’in yapacağı t-MBA Zirvesi yer alacak. Bu süre zarfında öğrencilere hafta boyunca yabancı üniversitelerden ve dünya markalarından sertifikalı eğitimler alacaklar. Ayrıca “Choose Your Career” gününde yerli ve yabancı onlarca üniversiteyle bir araya gelerek kariyerlerine yön verecekler.