DOĞA ÖĞRENCİSİNDEN ULUSLARARASI TÜRKİYE AÇIK TEKVANDO TURNUVASI’NDA BAŞARI!

Türkiye’de 3.’sü düzenlenen ve 70 ülkeden 1500 sporcunun katıldığı Türkiye Uluslararası Açık Tekvando Turnuvası’nda 46 kiloda milli takım adına yarışan okulumuz öğrencilerinden İklima Betül Karakuş şampiyon oldu.

ETİKETLER : spor , başarı , sivas kampüsü , tekvando , iklima betül karakuş , açık tekvando , uluslararası

Milli Tekvandocu Servet Tazegül'ü örnek aldığını belirten 14 yaşındaki İklima Betül, daha önce katıldığı müsabakalarda 15 birincilik, 2 ikincilik ve bir de üçüncülük elde etti. Doğa Okulları Sivas Kampüsü'nde eğitimine devam eden başarılı sporcumuz milli takımda yer almaktan gurur duyduğunu vurgulayarak şöyle devam etti: "Programlara uygun çalışıyorum. Her gün birazda daha üstüne katarak devam ediyorum. Hedeflerim büyük, onlara ulaşabilmek için çok çalışmam lazım. Milli takımdayım, bunun karşılığını vermeliyim. Türk bayrağını Allah nasip ederse her zaman dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak istiyorum. Hem Türkiye'ye hem de Sivas'a bunun karşılığını vermem lazım."

"2020 Olimpiyatlarında madalya kazanmak istiyorum"

Önüne koyduğu hedeflere ulaşmak için en iyi şekilde çalışmaya devam edeceğine işaret eden İklima Betül Karakuş, "Uluslararası müsabakalarda, olimpiyat oyunları ve dünya şampiyonalarında Türk bayrağını dalgalandırmak istiyorum. 2020'ye kadar tüm müsabakalarda birinci olmayı hedefliyorum. Daha sonra da 2020 Olimpiyatlarında altın madalya kazanmak istiyorum." dedi.

Sivas Gücü Spor Kulübü'nün tekvando antrenörü Ünsal Ataş da İklima Betül Karakuş'un başarılı bir sporcu olduğuna dikkati çekerek: "İklima ile ilk olarak eksik yönlerini belirleyip, onlar üzerinde çalıştık. Bundan sonraki yarışmalarda daha iyi hazırlanıp, başarılı olması için çalışmalar yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz hafta Türkiye 2.'si olan, ’Türkiye Uluslararası Açık Tekvando Turnuvası’nda da Milli Takım adına yarışan sporcumuz 46 kiloda şampiyon oldu. Almanya’da düzenlenecek şampiyonaya katılma hakkını elde etti. İklima Betül'ün başarısıyla diğer sporculara örnek olduğunu ifade eden antrenörü Ataş: "Başarıda en büyük pay ailenin. Aile desteği çok büyük ve bu da İklima Betül'ün antrenmanlarına yansıyor." şeklinde konuştu.

Doğa Okulları Sivas Kampüsü öğrencimizi tebrik ediyor, profesyonel spor yaşamında başarılarının devamını diliyoruz.