DOĞA OKULLARI’NDA MİNİK MATEMATİKÇİLER Pİ GÜNÜ’NÜ KUTLADI…

Ünlü matematik sabiti pi sayısı anısına özel kabul edilen ve her yıl 14 Mart'ta kutlanmakta olan Pi Günü, Doğa Kampüslerinde her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük organizasyonlarla kutlandı.

ETİKETLER : pi günü , kutlama , matematik , 14 mart , hastalıkta sağlıkta , üniversite , kampüs

Kutlamalar üç aşamada gerçekleştirildi;

1.’Hastalıkta Sağlıkta’ Sosyal Sorumluluk Projesi

14 Mart tarihinin iki meslek grubu için özel bir tarih olduğunu bilen Doğa Öğrencileri, bu bilinçle, sağlık sektöründe çalışan, doktor, hemşire, başhekimleri unutmadı. Belirledikleri hastanelere yaptıkları ziyaretlerde, hem tıp alanındaki meslekleri daha yakından tanıma fırsatı yakaladı, ziyaret ettikleri büyüklerin tıp bayramını kutladı. Bunu yaparken de büyüklerine ‘Pİ Günü ne demek?’ sorusunu yöneltti ve onlara Pi’nin matematik alanındaki önemini anlattı.

2.Üniversitelerde Yapılan Ortak Pi günü Kutlamaları

14 Mart haftasında, öğrencilerimiz üniversitelerin matematik bölümü öğrencileriyle ortak kutlamalar planladı ve gerçekleştirdi. Pi sayısının yaklaşık değerinin nasıl hesaplandığını üniversite öğretim görevlilerinden dinledi. Hem üniversite amfilerinde ders dinlemenin ayrıcalığını yaşadılar, hem de üniversitelerle ilgili fikir edindiler.

3.Okullarda Yapılan Kutlamalar

14 Mart günü okullarda şenlik havasında kutlamalar yapıldı. Pi pastaları kesildi, sunumlar yapıldı, yarışmalar düzenlendi. Pi defileleri, pi kurabiye yapımı, abajür yapımı, tasarım yarışması gibi çeşitli organizasyonlarla eğlenceli bir gün yaşandı.