DOĞA OKULLARI İNOVASYON HAFTASI’NDA!

Ekonomi Bakanlığı, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Orta Anadolu İhracatçılar Birliği’ nin destekleriyle düzenlenen “Türkiye İnovasyon Haftası Ankara Etkinlikleri” kapsamında, inovatif çözümler masaya yatırıldı.

ETİKETLER : İnovasyon , Ekonomi Bakanlığı , Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Orta Anadolu İhracatçılar Birliği , inovatif çözümler

MEB Şura Salonu’nda düzenlenen etkinlikte; sanayiciler, akademisyenler, bilim adamları ve yazarlar; sürdürülebilir bir yaşam sağlamak üzere; toplumsal, kültürel, ekonomik ve çevresel sorunlara bilimsel, yenilikçi çözümler üretmek için düşüncelerini paylaştılar.

İnovasyon Haftası etkinlikleri açılış törenine Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İrlanda İş ve İstihdam Bakanı Ged Nash, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile çok sayıda bilim adamı, sanayici ve işadamı katıldı. Doğa Okulu Ankara Kampüslerinin de destek verdiği inovasyon haftasında Doğalı öğrenciler Nasa Jet Propulsion Laboratuvarı Başkanı Charles Elachi ile biraraya geldiler. Doğa Okulu öğrencileri aynı zamanda1001 İcat Kitabı Yazarı Prof. Dr. Salim Al-Hassani ve "Edison Gibi Buluş Yapmak” kitabının yazarı Michael Gelb'in aralarında olduğu inovasyon duayenleri ile tanışarak inovasyon konusunda paylaşımlarda bulundular.

Yaratıcı düşünme hızlandırılmış öğrenme ve inovatif liderlik alanında öncü bir yazar olan Michael Gelb, İnovasyon Haftası kapsamında yaptığı sunumla salona damgasını vurdu. Yaratıcılığın, inovasyonun başlangıcı olduğunu vurgulayan Gelb, şöyle konuştu: “Eğer yaratıcılığı öğrenmek istiyorsanız. Sizlere en büyük rol model olacak isimler, hiç kimse uçmayı düşünmezken paraşütü icat eden Leonardo Da Vinci ve dünyayı aydınlatan Thomas Edison’dur.” Herkesin Edison’un en büyük buluşunun ampul olduğunu düşünerek yanıldığını anlatan Michael Gelb, “Thomas’ın en büyük buluşu ampul değildir. O bütün dünyayı aydınlatmanın sistemini buldu. Bu da yetmedi gramofonu icat ederek, bizim bugün kayıttan müzik dinlememizi sağladı. Sinema kamerasını da o icat etti. Bugün sinemaya gidebiliyorsak Edison’un sayesinde oldu” diye konuştu.