DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİ MECLİSLERİ İLKLERİNE BİR YENİSİNİ DAHA EKLEDİ

Amerika Silikon Vadisi eğitim turunda bir araya gelen öğrenciler Doğa Okulu eğitim sistemi olan ve t-MBA derslerinde görülen girişimcilik, liderlik, strateji planlama konularında California State University’de mesleklerinde önemli yerlere gelmiş kişilerden seminer aldı.

ETİKETLER : Amerika Silikon Vadisi , seminer , t-mba , California State University , Ekin Alakent , Sinan Göktan , Levent Ertaul , google , Onur Soysal , Gökay Saldamlı

Bu seminerdeki konuşmacılardan olan Doç. Dr. Ekin Alakent’ten “Strateji ve Planlama” adı altında bir seminer alan öğrenciler aldıkları seminer sayesinde dev şirketlerin stratejik ve planlama konusundaki başarılarını öğrendi. Seminerdeki bir diğer konuşmacı olan Doç. Dr. Sinan Göktan girişimcilik ve liderlik konularında bilgi verdi, start up'ın ne demek olduğunu anlattı. Bugün başarıya ulaşmış dev şirketlerin start up çalışmalarını detaylı bir şekilde anlatan Göktan girişimciyle liderin arasındaki ilişkileri öğrencilerle paylaştı. Bununla birlikte Prof. Dr. Levent Ertaul dünyadaki dev şirketlerin Cyber güvenliklerini anlattı ayrıca dünyadaki dev şirketlerin sürekli bir çekişme içinde olduğundan söz etti. Dünyada yaşanan Cyber saldırıları canlı olarak ekranda öğrencilere seyrettirdi. Bir diğer konuşmacı ise Google şirketinde çalışan Onur Soysal'dı. Öğrencileri reklamcılıkla ilgili bilgiler verdi. Seminerdeki son konuşmacı olan Gökay Saldamlı Samsung’un üretmiş olduğu teknolojik aletlerden, cep telefonu güvenliği ve Android sisteminin nasıl olduğu ve Android sisteminin mimarisinden söz etti. Öğrencilerin zevkle dinlediği bu seminerler sayesinde öğrenciler dünyadaki dev şirketlerin başarı sırları hakkında bilgi edindi.