DOĞA OKULLARI ÖĞRENCİLERİ DÜNYA BARIŞI İÇİN FİKİR ÜRETİYOR; "KÜRESEL BARIŞ ZİRVESİ"

Geleceğin liderlerini yetiştiren Doğa Koleji, ortaokulda uygulanan SOES Eğitim Modeli kapsamında oluşturulan Uluslararası İlişkiler dersi ile öğrencilerinin dünyadaki politik gelişmelerle ilgili farkındalığa sahip olmalarını ve uluslararası siyaset vizyonu geliştirmelerini hedefliyor. Uluslararası İlişkiler dersi kapsamında öğrenciler yabancı konsoloslar, siyaset insanları ve akademisyenlerle bir araya gelerek dünya gündemini tartışıyor.

ETİKETLER : Küresel Barış Zirvesi , SOES Eğitim Modeli , uluslararası ilişkiler , t-MBA , zirve , seminer , Remzi Sanver , Mehmet Dönmez , Dünya Çocuk Hakları Günü

Uluslararası İlişkiler dersi kapsamında gerçekleştirilen “Küresel Barış Zirvesi” boyunca Doğa Okulu ortaokul öğrencileri dünya barışı için yapılması gerekenleri farklı ülkelerin konsolos ve diplomatları ile tartıştı.   21Kasım 2013 tarihinde Doğa Koleji tarafından düzenlenen ve ev sahipliğini İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin yaptığı zirveye Dışişleri Bakanlığı İstanbul Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Dönmez ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörü Remzi Sanver’in yanı sıra Mısır, İsviçre, Japonya, Güney Kore, Sırbistan ve Azerbaycan gibi ülkelerin İstanbul Başkonsolosluklarından davetliler katıldı. Doğa Koleji ortaokul öğrencileri; diplomatlar, akademisyenler ve basın mensuplarıyla 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne ithafen dünya barışının çocuklar açısından önemi ve ülkelerin dünya barışına olan katkılarını değerlendirdiler. t-MBA Eğitim Modeli içerisinde yer alan Uluslararası İlişkiler ve Uluslararası Ticaret dersi kapsamında lise öğrencilerinin de katıldığı zirvede, Doğa Okulu öğrencileri dünya barışına yönelik anlamlı mesajlar verdi. Doğa Koleji öğrencileriyle uluslararası deneyimlerini paylaşan davetliler, Küresel Barış Zirvesi’nin farklılığına ve ilgi çekici içeriğine dikkat çekerek öğrenmeyi sınıf ortamından çıkaran ve aktif öğrenme ortamına taşıyan SOES Eğitim Modeli'nin başarısına vurgu yaptılar.

Doğa Okulu Öğrencilerinden Küresel Barış Mesajları

“Barışsız dünya kanatsız kuşa benzer. Barışın olmadığı dünya ilerleyemez, büyüyemez. O nedenle daima barış, hep barış…” “Yarınların inşasını yapacak olan bizler, siz değerli büyüklerimizin söylemlerinden yola çıkarak geleceğe yön vereceğiz. Geleceğin barış ve kardeşlik dolu olacağına inanıyoruz.” “Bundan sonra yazılacak tüm şiirler, hikayeler ve söylenecek tüm şarkılar barış adına olsun.”“Yarının mimarı olacak gençler olarak dünyayı değiştirmek elimizde.”“Tüm dağlarda, ovalarda, platolarda, balta girmemiş ormanlarda kısacası bilinen ve bilinmeyen tüm coğrafyalarda insanlığın ortak dili barış olsun!”