DOĞA OKULLARI t-MBA ÖĞRENCİLERİNDEN “CREATIVITY, CULTURE AND EDUCATION” PROJESİ

Doğa Okulu t-MBA öğrencilerinden “Creativity, Culture and Education” projesi ile 7. ve 8. sınıf öğrencilerine büyük destek.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , Creativity , Culture , Education , ingilizce , game lab , Sentence Builder , proje

“Creativity, Culture and Education” projesi ile Acıbadem Bilim Doğa Anadolu Lisesi, Ataşehir 1 Doğa Koleji, Bostancı Doğa Okulu başta olmak üzere birçok Doğa Okulu kampüsünde eğitim seferberliği başladı. Sosyal ve akademik bilgi ve beceriyi arttırmayı hedef alan t-MBA'in 10. sınıf öğrencileri, 8. sınıfta bulunan kardeşlerini unutmadı.

Dünyanın en inovatif eğitim ödülünü alan t-MBA'in yetiştirdiği öğrencileri, kendileri hazırladıkları ders anketlerini 7. ve 8. sınıf arkadaşlarına uyguladılar. Hangi derslerde ve neden zorlandıklarını araştırdılar. Alınan sonuçlar neticesinde 10. sınıf t-MBA öğrencileri, başarısız oldukları ders konularını anlatmaya, çalıştırmaya başladılar. Yabancı dil ve sayısal derslerde daha çok zorlandıklarını tespit eden öğrenciler, bu konularda kendilerine yardımcı oldular. Kimi t-MBA öğrencileri 7.sınıf öğrencilerine küçük ve yaratıcı bir İngilizce dersi verdiler. "Sentence Builder" oyunu oynarak ingilizce derslerinde zorlandıkları konuları keyifli bir şekilde anlattılar. Matematik derslerinde zorlanan öğrencilerle ile rakamlarla ilgili oyunlar oynanarak sayısal zekalarını fark etmeleri sağlandı. Zorlandıkları derslere pozitif bakamayan 7. Ve 8. Sınıf öğrencileri, hem yaşları yakın olan arkadaşlarını kendilerine örnek rol modeller olarak aldılar, hem dersin keyfine vardılar hem de öğrenecekleri bilgilerin çok da zor olmadığını gördüler. Kimi t-MBA öğrencileri Kodu Game Lab adında bir yazılım kullanarak yazılım üzerinden oyun yaptırdılar. Oyunu sıkıcı ve karmaşık kodlarla değil, görsellerle yaptılar. Böylece t-MBA öğrencileri teknoloji ile barışık olan gençlerle yepyeni ufuklara bir kapı araladılar. “Creativity, Culture and Education” projesini yürüten t-MBA öğrencileri, ders sırasında t-MBA eğitimlerinin eğitici oyunlarını 7. ve 8. sınıf öğrencileri ile paylaşarak hem keyifili hem de verimli derslere ulaştılar. Eğitim veren t-MBA öğrencileri, 7. ve 8. sınıf öğrencilerin, velilerinden alınan geri dönüşler doğrultusunda eğitimlere devam etme kararı aldılar.

“Creativity, Culture and Education” projesi ile t-MBA öğrencilerinin yaptıkları fedakar çalışma sonucunda eğitim dünyasında yepyeni bir sayfa açılmış oldu. Yeniliklerin adı olan t-MBA'in çalışmalarının yansımaları olarak t-MBA öğrencilerinin önemli projeyi baştan sona yönetmeleri eğitim dünyasında büyük ses getirdi.