DOĞA OKULLARI TC4PI PROJESİ ÇERÇEVESİNDE “İŞ ÜZERİ İZLEME - JOB SHADOWING” HAFTASI GERÇEKLEŞTİRDİ

Uluslararası projelerdeki başarıları ile dikkat çeken Doğa Koleji, yabancı dil eğitimine yönelik yeni ve özgün uygulamalarıyla dersleri daha nitelikli hale getiriyor.

ETİKETLER : TC4PI , proje , yabancı dil , eğitim , öğretmen , uzman , akademi , job shadowing , iş üzeri izleme

Doğa Koleji 2012 yılından bu yana ‘Çok Dilli Bütünleşme İçin Öğretmen Yeterliliği’ (TC4PI:Teacher Competences for Plurilingual Integration, 526596-LLP-2012-ES-COMENIUS-CMP) projesini yürütüyor.

İspanya, Litvanya, Çek Cumhuriyeti ve Polonya ortaklığı ile yürütülen TC4PI projesinin amacı, çok dilli bütünleşmeyi kültürler arası boyuta entegre edebilmek adına öğretmenlerin bu alanda niteliklerini ve eksikliklerini tanımlamak, proje kapsamında gerçekleştirilecek öğretmen eğitimleri ile söz konusu eksiklikleri gidermektir. Proje kapsamında gerçekleştirilen ‘Uluslararası İş Üzeri İzleme Etkinliklerinin’ (Job Shadowing) dördüncüsü Doğa Okulu ev sahipliğinde 23-27 Şubat 2015 tarihlerinde İstanbul’da düzenlendi. Çamlıca ve Acıbadem Doğa Okulu öğretmenleri ile proje ortağı ülkelerden gelen yabancı dil öğretmenleri, yabancı dil eğitimini daha çekici ve etkili kılmak amacıyla yenilikçi ders planları geliştirdi, paylaşımlarda bulundular.

Söz konusu hafta boyunca işlenen ortak dersler ve aktiviteler Doğa öğrencilerinin ve öğretmenlerinin uluslararası etkileşimini arttırdı ve kültürler arası diyaloğu hissetmelerini sağladı.