Haber ve Etkinlikler

EUMOSCHOOLS PROGRAMI'NA AKREDİTE OLAN DOĞA, HEM AKADEMİK HEM DUYGUSAL ZEKAYI GELİŞTİRİYOR!

AB tarafından fonlanan Eumoschools Programı’na akredite olan Doğa Okulları, öğrencilerin sadece akademik gelişimiyle yetinmeyip duygusal gelişimini de en iyi şekilde destekleyen bu programla eğitime yeni bir anlayış getiriyor.

ETİKETLER : eumoschool programı , ab eğitim projeleri , duygusal zeka nasıl gelişir , doğa okulları eğitim , problem çözme yeteneği

Avrupa Birliği tarafından fonlanan Eumoschools (Emotional Education for Early School Prevention) Programı’na akredite olan Doğa Okulları, öğrencilerin sadece akademik gelişimiyle yetinmeyip duygusal  gelişimini de en iyi şekilde destekleyen bu programla eğitime yeni bir anlayış getiriyor. Eumoshools Programı’na uygun eğitim alan çocuklar problem çözmede başarılı, stresle baş edebilme yetisi güçlü, riskli davranış ve alışkanlıklara karşı dayanıklı, mutlu bireyler olarak yetişiyor.

Akademik başarıyla yetinmeyip öğrencilerini bilişim teknolojilerinden, kültür-sanat ve spora her alanda tam donanımlı, geleceğin dünyasına hazır bireyler olarak yetiştiren Doğa Okulları, bir ‘İlk’e daha imza atıyor.

 
Avrupa Birliği’nin ‘Eğitimde Duygusal Zeka’ başlığını desteklemek ve geliştirmek için fonladığı uluslar arası bir platform olan Eumoschools Programı’na akredite olan Doğa Okulları, Türkiye’de bu akreditasyonu kazanan ilk okul oldu. Doğa Okulları,nartık Eumoschool’a akredite bir eğitim kurumu olarak, öğrenci- veli –öğretmenler için ayrı ayrı hazırlanan eğitim içerikleriyle bu programa uygun yepyeni bir anlayışla eğitim verecek. Teneffüs yönetiminden, ders anlatımına, öğrenci portfolyolarından, iletişime kadar eğitimin her kademesi için özel hazırlanmış program içeriğiyle duygusal eğitime liderlik edecek. Eumoschools Programı, dünyada Türkiye dışında İtalya, İngiltere, Avusturya, Macaristan ve Romanya’da uygulanıyor.


Duygusal Zeka Eğitimi Neden Önemli?

Duygusal zekamız yaşamımızın rengine bire bir yön verir. 
Kendi duygularımızı anlama, empatik yaklaşım geliştirme, olumsuz duygularla başa çıkabilme becerisi, kriz yönetimi, öfke kontrolü gibi duygusal zeka araçları, yeterli ve dengeli bir bireyin en belirgin özelliklerindendir. Bundan dolayı bireylerin bebeklik ve erken çocukluk döneminden itibaren doğru duygusal zeka eğitimi almaları, onların mutluluğu ve başarısı için çok önemlidir. 


Duygusal Zeka Eğitimi Alan ve Almayan Çocuklar Arasındaki Fark Nedir? 

•    Duygusal zekası yüksek olan bireyler fiziksel ve psikolojik olarak da daha sağlıklıdır. 
•    Akranlarla olumlu ilişkiler kurar ve gelişimsel davranış uyumu artar. 
•    Problem çözmede daha başarılı, stres yaratan yaşam olaylarına karşı daha dayanıklıdırlar.  
•    Riskli davranış ve alışkanlıklara karşı dayanıklılık artar. 
•    Daha mutlu ve olumlu duygu durumlara sahiptirler. 



*Bu proje Avrupa Komisyonu tarafından fonlanmaktadır. Bu eser sadece yazarın görüşlerini yansıtmaktadır. Avrupa Komisyonu burada kullanılan içerikten sorumlu tutulamaz.

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL