FEN VE TEKNOLOJİ LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZ CERN BEAMLINE FOR SCHOOLS YARIŞMA ÖNCESİ EĞİTİMDE

Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerimiz CERN Beamline for Schools yarışmasına hazırlanıyorlar.

ETİKETLER : cern , beamline , cenevre , lhc , fizikl deneyi , parçacık hızlandırıcı , fen ve teknoloji liseleri
Her sene Avrupa Nükleer Araştırma Örgütü CERN tarafından düzenlenen, dünyanın her yerinden lise öğrencilerinin bilimde yarıştığı uluslararası CERN Beamline for Schools yarışması için, 11. sınıf fen ve teknoloji lisesi öğrencilerimizden oluşan 5 takımımız parçacık hızlandırıcıda gerçekleştirmek istedikleri bilimsel bir deney projesi için hazırlıklara başladı.

Cenevre’den yapılan canlı bağlantı ile kayıt yaptıran takımlara özel olarak CERN BL4S Proje Yöneticisi Margherita Boselli ve BL4S Teknik Koordinatörü Markus Joos tarafından düzenlenen “CERN’de yapılan çalışmalar ve Beamline for Schools yarışması ile ilgili bilgilendirme” toplantısına ve eğitimine katılma fırsatı sunuldu. Eğitim sırasında, katılımcılara CERN ve LHC'de yürütülen araştırmalar hakkında genel bir bakış sunuldu. Dünyanın bir çok ülkesinden katılan ve parçacık fiziği üzerine çalışmalar yapan lise öğrencileri yapılan eğitimde parçacık fiziği ve BL4S yarışması hakkında soru sorarak fikir alış verişi yaptılar.