Haber ve Etkinlikler

GELECEĞİN DOĞA'SINDA YARINLAR ŞEKİLLENİYOR

Eğitim Liderleri Vizyon Toplantısı'nda yeni dönem iletişim kampanyamız Geleceğin Doğası tanıtıldı, Doğa’nın fark yaratan vizyoner eğitim içerikleri aktarıldı.


Geleceğin Doğası iletişim kampanyası tanıtımına Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü, United Gode Ajans Başkanı Kaan Uskanlı, Doğa yöneticileri ve mezun öğrenciler katıldı.

Doğa Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Can, iletişim kampanyası tanıtımında, “Dünya değişiyor, teknoloji değişiyor, yaşamlar değişiyor. Kurulduğu günden beri Doğa Koleji de durmaksızın gelişiyor ve başarı geliyor. Bugün, eğitimin Türkiye’deki lideri olmamızın iki sebebi var. Dünyadaki değişime ve teknolojiye hızlıca ayak uydurabilmemiz gelecek vizyonumuzu bugünden çalışmalarımıza yansıtabilmemizdir. Bu başarıyı öğrencilerimizi her zaman merkezine koyduğumuz yenilikçi eğitim anlayışımızla elde ettik ve gelecekte de kendimizi sürekli geliştirerek eğitimin lideri olmaya devam edeceğiz. Geleceğin Doğa’sını bu vizyonla bugünden hazırlıyoruz.” şeklinde konuştu.



  

Doğa Koleji İcra Kurulu Üyesi Gökhan Alpözü ise, “Eğitimde fark yaratan içerikleriyle 2002’den bu yana Türkiye’de eğitime yön vererek sektöründe lider kurum olmayı başaran Doğa Koleji, 21 yaşında. Doğa Koleji, 21 yılda Türk eğitimine sayısız başarı, ödül ve fark dersleri kazandırdı. Doğa Koleji bugün yaparak yaşayarak ve yaşam boyu öğrenme ile öğrencilerine okul öncesinden üniversiteye kadar hayatlarında başarıyı yakalayacakları donanımı sunuyor. Geleceğin Doğa’sı çünkü; öğrencilerimize yarını inşa edebilmeleri için gereken bilgiyi donanımı bugünden teknolojik alt ve üst yapıyı motivasyonu bugünden sağlıyoruz. Geleceğin Doğa’sı çünkü; yarının mimarları, mühendisleri, doktorları, mühendisleri, öğretmenleri, sanatçıları, sporcuları, yarın dünyayı değiştirecek nesil Doğa Kolejinde yetişiyor” dedi.

  

Lansmanda konuşan mezun öğrencimiz Özge Karaçay, Doğa Kolejine özgü t-MBA Eğitim modeli ile girişimcilik, liderlik, organizasyon, finans ve ekip çalışmasında edindikleri deneyimlerin onlar için büyük kazanım olduğunu belirterek iş dünyasında kendisine büyük avantajlar sağladığını belirtti. Geleceğin Doğa’sının kendilerini bugünden geleceğe hazırladığını ifade etti.

Doğa Koleji IB Diploma Programı Mezunu ve Hollanda Delft Üniversitesinde Computer Engineering mezunu Ahmet Hakan Dönmez, “IB programı ile analitik düşünme becerimi ve eleştirel bakış açımı geliştirerek Geleceğin Doğa’sında bugünüme hazırlandım.” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliğinde okuyan, mezun olduğu Doğa Koleji Büyükçekmece Kampüsü VEX takımına mentorluk yapan ve aynı zamanda VEX şampiyonu olan Burak Emre Mutlu, Doğa’da aldığı teknoloji yazılım ve donanım eğitimiyle geleceğe liseden hazır olduğunu dile getirdi.

2024-2025 eğitim-öğretim yılı Vizyon Toplantısı’nda bir araya gelen Doğa Koleji akademik koordinatörleri yöneticilerle Geleceğin Doğa’sında yetişen öğrencileri için geliştirdikleri yenilikçi ve eğitime yön veren akademik stratejilerini paylaştılar. 

Mutluluğa Atılan İlk Adımlar

Doğa Koleji Okul Öncesi Koordinatörü Esra Sert,İlk çocukluk yıllarının yaşam boyu gelişim potansiyeli gösterecek beyin mimarisinin temellerinin atıldığı çok özel bir dönem olduğunun bilincindeyiz. Doğa Koleji Okul Öncesi olarak geleceğini bugünden inşa etmeye başlayan öğrencilerimizin “doğa”sına en uygun eğitim anlayışı ile onlara mutlu bir eğitim yaşantısı sunmaya devam ediyoruz. Erken çocukluk dönemi ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırlanan Doğa Koleji Okul Öncesi Eğitim Programı nitelikli, ayrıcalıklı, yenilikçi, güncel ve çocuk-öğretmen- ebeveyn iş birliğine dayalı bir bütünsel öğrenme süreci sunuyor. Öğrencilerimiz, duygusal Okur Yazarlık- Sürdürülebilir Ekolojik Okuryazarlık – Zenginleştirilmiş Beceri gibi başlıklarda yapılan çalışmalarla geleceğin dünyasına en donanımlı şekilde hazırlanıyorlar.” dedi. 

Beceriye Uzanan Kâşifler Doğa Kolejinde

Doğa Koleji İlkokul Koordinatörü Mustafa Balta, Her çocuk ayrı bir değer, farklı bir dünya. Doğa Koleji olarak çocukların içindeki büyük potansiyeli ortaya çıkaracak eğitim modelimizle Geleceğin Doğa’sında fark yaratmaya devam ediyoruz. Güçlü bir akademik temelin yanında ilkokul öğrencilerimize doğadan ilham aldıkları ve deneyimleyerek öğrenmenin farkını yaşadıkları bir okul sunuyor, çocukların ilgi, ihtiyaç ve öğrenme biçimlerine yön verecek alternatif öğrenme ortamları yaratıyoruz. İlkokulda “Beceriye Uzanan Kâşifler” diyerek beceri eğitimine dikkat çekiyoruz. Geleceğin Doğa’sında her bir adımımızla daha parlak bir yarın yaratıyoruz.” şeklinde konuştu. 













 



Çok Yönlü LGS Hazırlık Programı Doğa Kolejinde

Doğa Koleji Ortaokul Koordinatörü Dr. Çiğdem Mollaibrahimoğlu,Doğa Koleji olarak ortaokul bölümünde yılların birikimi ve bugünün ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğimiz öğretim programı; öğrencilerimizin akademik, sosyal ve duygusal gelişimini destekleyen uygulamalar eğitime yeni bir bakış açısı getiriyor.” dedi. Mollaibrahimoğlu, disiplinli ve çok yönlü LGS hazırlık programları ile öğrencileri herhangi bir kursa ihtiyaç duymadan sınava; çok yönlü gelişimi destekleyen ilgi ve beceri dersleri ile de hayata hazırlamaya devam edeceklerini ifade etti. Kodlama-robotik, yaratıcı yazarlık, okuduğunu anlama programı, akıl oyunları, bilim uygulamaları, eğitim kampları gibi beceri geliştirme programlarının önemini vurguladı.



 

Akademik Başarılar Yaşam Becerisine Doğa Kolejinde Dönüşüyor

Doğa Koleji Liseler Koordinatörü Arzu Uz, elde ettiği akademik başarıyı yaşam becerisine dönüştürebilen araştırmacı ve etik değerlere hâkim bireyler yetiştirmeye devam edeceklerini dile getirdi. Uz, Doğa Koleji öğrencilerinin yabancı dil yeterliliği ile kendini iyi ifade edebilen kültürel ve global farkındalığı yüksek dünya vatandaşları olduklarını belirtti. Uz eğitim vizyonlarının, iletişim becerisi yüksek dijital okur yazarlık ile teknolojiyi verimli ve doğru kullanan yapay zekâ ile geleceği inşa eden, Birleşmiş Milletlerin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin bilincinde küresel araştırma yetenekleri ve küresel okur yazarlık becerileri ile donamış dünya sorunlarına duyarlı bireyler yetiştirmek olduğunu kaydetti. 




 

DOĞA KOLEJİ - KAMPÜSÜ BUL