İTALYA DOĞA KOLEJİ’Nİ REFERANS ALIYOR!

İtalyan hükümetinin tabletli eğitime geçiş sürecinde aktif rol alan Vodafone İtalya, Doğa Koleji’ni ziyaret ederek, Teknolojinin eğitimde kullanımı ve özellikle Tabletli eğitimle ilgili olarak bilgi aldı.

ETİKETLER : Teknoloji , Ömer Ömeroğlu , Vodafone İtalya , tabletli eğitim , Francesca Fiore , Bahçeşehir Doğa Koleji , Fatih Projesi

Tabletli eğitime geçme kararı alan İtalyan hükümeti dünyadaki iyi örnekleri inceliyor. Konuyla ilgili olarak Vodafone İtalya temsilcisi Francesca Fiore, Doğa Okulu Bahçeşehir Bilim Kampüsü'nü ziyaret ederek tabletli eğitim ve eğitim teknolojileri hakkında Bilgi Teknolojileri Müdürü Ömer Ömeroğlu’ndan detaylı bilgi aldı. Doğa Okulu Bahçeşehir Kampüsünde derslere katılan ve tabletli eğitimde interaktif uygulamaları öğrencilerden dinleyen Fiore, bugüne kadar gördüğü en etkili uygulamaları Doğa Koleji’nin hayata geçirdiğini dile getirdi.

Ziyareti sırasında derslere katılan Fiore özellikle etkileşimli eğitim ortamından etkilendiğini ve eğitimde böyle bir teknoloji kullanımı ile daha önce karşılaşmadığını belirtti. Öğrencilerin ders sırasında online olarak sınav olması, sonuçların anında öğretmen tarafından geri bildirimi ve velilerin de bu bildirimleri anında görmesi gibi Doğa Koleji’nin interaktif dijital uygulamalarının eğitim dünyasına örnek olması gerektiğini söyleyen Fiore gördüğü çoğu örnekte tabletlerin de tıpkı kitap gibi sadece bilgi vermek için kullanıldığını ama Doğa Koleji’nin etkileşimli sistemleri ile bilgi vermenin çok ötesinde interaktif bir iletişim ortamı ortaya çıktığını söyledi.

Doğa Okulu ziyaretinden sonra Fatih projesi ile ilgili bilgi almak üzere Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşmeye giden Francesca Fiore, Doğa Okulu ile Vodafone arasında işbirliklerinin artırılması yönünde girişimlerde bulunacağını belirtti.