ÖĞRENCİ MECLİSLERİ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER ENFORMASYON MÜDÜRÜ SAYIN AHMET PARLA’YI KAMPÜSLERİNDE AĞIRLADI!

Doğa Okulları Halkalı 2 Kampüsü Öğrenci Meclisi, BM Enformasyon Müdürü’nü kampüslerinde ağırlayarak Dünya Sorunlarına birlikte çözüm aradı.

ETİKETLER : ahmet parla , konuk , birleşmiş milletler , enformasyon , müdür , t-mba , öğrenci meclisleri

t-MBA derslerinde edindikleri bilgiyi ağırladıkları seminer konukları ile pekiştiren Öğrenci Meclisleri, Ankara’dan BM Enformasyon Müdürü Sayın Ahmet Parla’yı kampüslerine davet ederek Birleşmiş Milletlerin kuruluş amacını, yapısını ve işleyişini kendilerinden dinlemek istedi. Öğrencilerimizin bu isteğini kırmayan Sayın Parla’yı, meclis öğrencileri havaalanında karşıladı. Seminer süresince İstanbul’da kalan Sayın Parla, verdiği değerli bilgilerin ardından İstanbul’dan ayrıldı.

Seminerine, BM’nin kuruluş amacı, yapısı ve işleyişini anlatarak başlayan Sayın Parla, 2. Dünya Savaş’ından sonra Kadın Erkek eşitsizliği, Kalkınma ve Anne-Çocuk ölümleri üzerine yapılan çalışmalardan bahsetti. Gelişimin ancak eğitim seviyesinin yükselmesi ile olacağını vurgulayarak, eğitim için kalkınma planlarının büyük önem arz ettiğini belirtti. Sayın Parla, hedef belirlemenin amaca ulaşmada en önemli basamak olduğunu belirttikten sonra BM’nin 17 ana kalkınma hedefi ile bin yıl kalkınma hedeflerini öğrencilerimizle paylaştı. Dünya’da yaşanan sorunlara öğrencilerimiz ile birlikte çözüm ararken ortak söylem “BARIŞ” oldu. Barış’ın ve işbirliğinin olduğu yerde tüm sorunların çözüleceğini, kalkınmanın ve gelişimin ancak barış sayesinde olabileceğini belirtti.

Söyleşi sonrası değerli katılımı için Meclis öğrencileri Sayın Ahmet Parla’yı plaket ve çiçek takdimi ile uğurladı.