ÖĞRENCİ MECLİSLERİ DİSLEKSİ HASTALIĞI İÇİN FARKINDALIK YARATTI

Doğa Okulları Ankara Kampüsleri Meclis Öğrencileri, disleksi hastalığının zihinsel bir yeteneksizlik değil, sadece öğrenme bozukluğu olduğu ve erken tanı ile tedavi edilebileceği konusunda farkındalık yarattı.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , disleksi , farkındalık , ankara kampüsleri , sosyal sorumluluk

Disleksi; dinleme, konuşma, okuma, yazma, akıl yürütme ile matematik yeteneklerinin kazanılmasında ve kullanılmasında önemli güçlüklerle kendini gösteren bir öğrenme bozukluğudur. Disleksili çocukların zeka düzeyleri düşük değildir. Meclis öğrencilerimiz, erken tanı ile disleksi hastalığının hem çocuğun okuma becerisinin geliştirilmesinde hem de gelecekte alacakları eğitimin nasıl olması gerektiğinin belirlenmesinde çok önemli olduğunu belirterek, disleksili çocuklar için farkındalık yarattı. Kendi tasarladıkları tişörtleri giyerek, konser organizasyonu gerçekleştirdi. t-MBA programı sayesinde sosyal sorumluluk bilinci ile yetişen öğrencilerimiz, farklılıklarını bir kez daha ortaya koydu.