ÖĞRENCİ MECLİSLERİ “CAFE SCIENTIFIQUE” PROJESİNDE DOÇ. DR. SULTAN TARLACI İLE BULUŞTU!

t-MBA ile merak eden, sorgulayan ve araştıran bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen Doğa Okulları, başarının ana kaynağı olan merak duygusunu körükleyerek öğrencilerimizi “Cafe Scientifique” buluşmalarında bir araya getiriyor.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , Cafe Scientifique , proje , sultan tarlacı

Meclis öğrencileri ve Fizik zümresinin ortak projesi olan “Cafe Scientifique” projesinde öğrencilerimiz, Doç. Dr. Sultan Tarlacı ile bir araya gelerek bir yandan kahvelerini yudumladı, bir yandan bilim üzerine sohbet etti.

Öğrencilerimiz, 1995 yılında Tıp doktoru, 2000 yılında Nöroloji uzmanlığını alan Sultan Tarlacı’ya merak ettikleri soruları sordu. Bilim dünyasında en çok konuşulan konu olan beyin nakli, öğrencilerimizin merak ettikleri arasındaydı. Beyin nakli yapılabilir mi? Eğer yapılabilirse duygularda bir değişim meydana gelir mi? Kontrol mekanizması nasıl etkilenir? Öğrencilerimiz, Sayın Sultan Tarlacı ile bilim dünyasına alternatifler üretmeye çalıştı. Sohbetin sonlarına doğru öğrencilerimiz Doç. Dr. Sultan Tarlacı’ya yeni çıkan “197 Gün” romanı üzerine sorular yöneltti. Meclis öğrencileri, 6. Hissin kaynağının nereden geldiğini romanda geçen olaylara değinerek sordu. Break Kafe’de gerçekleşen keyifli sohbet öğrencilerimizin özçekimleri ile son buldu.