ÖĞRENCİ MECLİSLERİNDEN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ PANELİ!

Sarıyer Kampüsü Öğrenci Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde organize ettiği panelde, Defne Sarısoy, Bennu Yıldırımlar, Nejla Güvenç, Sedef Seçkin ve Hatice Temizkan ile öğrencilerimizi buluşturdu.

ETİKETLER : t-mba , öğrenci meclisleri , lise , 8 mart , dünya kadınlar günü , seminer

Soruları ve yorumları ile izleyicileri kendine hayran bırakan başarılı sunucu Defne Sarısoy moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, farklı meslek dallarından başarılı isimler Kadına dair önemli konular üzerine konuştu. Bir Kadın sanatçının toplum tarafından nasıl değerlendirildiğini, tiyatro dünyasının usta oyuncusu Bennu Yıldırımlar anlatırken, tasarladığı her şeyi üretebileceğini söyleyen Nejla Güvenç, kadının yaratıcılığı ve üretkenliğinin topluma ne şekilde yansıdığını anlattı. İş dünyası ve para piyasasında erkek figürünün ön planda olmasına rağmen, para ve iş yönetimini kadınların da ustalıkla yapabileceğini, yazdığı yazılar ile ilham kaynağı olan Capital dergisinin Genel Yayın Yönetmeni Sedef Seçkin anlattı. Kadına şiddet konusunun toplumumuzda bu kadar çok yaşanıyor olmasını, alınan önlemleri ve çocuk gelinleri, Kadın hakları üzerine verdiği mücadelede adından söz ettiren başarılı hukuk insanı Hatice Temizkan anlattı. Değerli söylemleri ile öğrencilerimizi aydınlatan başarılı isimler, Dünyanın Kadınların düşlediği gibi bir ülke olması umudu ile sözlerini bitirdi. Meclis öğrencilerinin plaket ve çiçek takdimi ile panel son buldu.