ÖĞRENCİLERİMİZDEN SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ; PATİLER İÇİN EL ELE

Sokak ve barınak hayvanlarına sahip çıkan Bayrampaşa 2 Kampüsü ilkokul öğrencilerimiz "Patiler İçin El Ele" sosyal sorumluluk projesini tamamladı.

ETİKETLER : hayvan hakları , sosyal sorumluluk , patiler için el ele , bayrampaşa doğa , psikolojik danışmanlık ve rehberlik

Çocuk gelişiminde temel bir rol oynayan hayvan sevgisi, duygusal erişkinlikte olduğu kadar onların topluma uyum sağlayan sosyal bir varlık olarak yetişmesinde de kritik yer tutuyor. Hayvanı beslemek, onu sevmek, ona zarar vermemek, onun iyiliğini düşünmek, çocuğun sadece hayvanlara olan olumlu duygularını beslemekle kalmıyor, başkalarının varlığının da kendisininki kadar değerli olduğunu hatırlatıyor.

Doğa Koleji Bayrampaşa 2 Kampüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Biriminin öncülüğünü yaptığı sokak hayvanları için sosyal sorumluluk projesi "Patiler için El Ele" mutluluk ve sevgi dolu bir finalle tamamlandı. Öğrencilerimizi hayvanlara yardım etmek ve hayvan haklarına sahip çıkma konusunda bilinçlendirmek amacıyla gerçekleştirilen projede bir hafta boyunca çok çeşitli etkinlikler yapıldı. Kampüsün konferans salonunda "Patiler İçin El Ele" partisine öğrencilerimiz, kapalı ambalajında getirdikleri kedi/köpek maması veya makarna karşılığı aldıkları bilet ile katıldılar. İstedikleri hayvan maskelerini takan öğrencilerimiz sunumlar, slayt gösterileri ile öğrenirken bir yandan da sevdikleri müzikler ile dans edip eğlenebilme fırsatını yakaladılar. Aynı zamanda patlamış mısır eşliğinde “Ejderhanı Nasıl Eğitirsin?” filmini izleyerek keyifli vakit geçirdiler. Toplanan mamaları öğrencilerimiz Yedikule Hayvan Barınağına bağışladı. Hayvansever öğrencilerimiz barınak ziyareti sırasında patili dostlarımızı bol bol severek onlarla vakit geçirdi ve gelecek dönem projeleri için yetkililerle fikir alışverişinde bulundular. Bu anlamlı projeye destek veren tüm öğrenci ve velilerimize teşekkür ederiz.