SİVAS KAMPÜSÜ ÖĞRENCİLERİNDEN WUSHU’DA ÜSTÜN BAŞARI!

Doğa=Başarı

ETİKETLER : spor , başarı , wushu , sivas kampüsü , türkiye şampiyonası , burak akkaya , mete darendeli

Doğa Okulları Sivas Kampüsü Lisesi öğrencilerimizden Burak Akkaya, Milli Takım Antrenörü Salih Urhan nezaretinde Wushu Gençler Türkiye Taolu Şampiyonası’nda Jianshu (kılıç) sitilinde Türkiye 1.’si oldu. 9 yıldır bu sporla uğraşan Burak'ı takiben yine Sivas Kampüsü Lisesi öğrencilerimizden Mete Darendeli ise Chanqchuan (açık el ) ve Jianshu (kılıç) sitillerinin her ikisinde Türkiye 1.’likleri elde ederek Milli Takıma girmeye hak kazandı. Öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Wushu: Çin savunma sanatlarına verilen genel addır. Bir başka deyişle Wushu; savaşma sanatı veya fiziksel yetenek anlamına gelmektedir. Gerçekte, saldırı ve savunmanın yanında akrobatik-kareografik hareketler, Uzakdoğu felsefesi ve Kung-Fu da Wushu adı altında toplanır. Bu sporla beden ve ruhun uyumu sağlanır. Kişisel gelişimin, iradenin ve öğrenme kabiliyetinin güçlenmesi ve hoşgörülü davranış biçimi sağlanır.